Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Thai-samosa - Karipap

Oppskrift på samosa

Oppskrift på samosa

-
+

Deig 1

  • 300.00 g hvetemel
  • 2.00 ss sukker
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 ts natron
  • 5.00 ss olje
  • 1.00 dl vann

Deig 2

  • 120.00 g hvetemel
  • 4.00 ss olje

Fyll

  • 0.50 ts hvit pepper
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 stk korianderrøtter
  • 1.00 stk løk, kuttet
  • 3.00 stk kokte søtpoteter
  • 2.00 ts karripulver
  • litt salt (eller fiskesaus)

En rett man finner på de fleste markeder i Thailand. Kommer ofte med kjøtt, men kan også serveres som vegetarrett.

Deig 1

  • Bland alt det tørre og ha i vann og olje.

Deig 2

  • Gni inn oljen i melet.
  • Mos hvit pepper, hvitløk og korianderrot til fin pasta og fres denne i en panne med litt olje til den er gyllen i fargen. Ha i karripulver, kuttet løk og kokt søtpotet. Ta av varmen og smak til med salt eller fiskesaus. Avkjøl.
  • Kjevle ut deig 1 til en avlang leiv. Legg deig 2 oppå denne, og kjevle den inn i deigen. Når du har en leiv som er ½ cm tykk, rull det hele til en pølse og skjær en skive av rullen. 
  • Kjevle ut ett og ett emne til en liten, avlang leiv og ha i fyllet. Brett over slik du får en halvmåne, og brett kantene sammen fra den ene enden til den andre.
  • Friter samosaene og server varme.