Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

To for én

Fylt hodekål med hvit saus og baconsmør

Ny matserie: To for én
Oppskrift på fylt hodekål

Oppskrift på fylt hodekål

-
+

Farse

  • 600.00 g oksekjøttdeig
  • 400.00 g svinekjøttdeig
  • 2.00 stk gul løk, finhakket
  • 2.00 ss grov sennep
  • 8.00 ss brødrasp
  • 1.00 ts malt muskat
  • 1.00 ts pepper
  • 1.50 ss salt
  • 2.00 dl melk
  • 2.00 stk egg

Fylt hodekål

  • 1.00 stk hodekål
  • 3.00 stk laurbærblad
  • 1.00 ss hel sort pepper
  • 2.00 stk stjerneanis
  • 2.00 stk gul løk, i tykke skiver
  • vann eller hønsebuljong
  • salt

Hvit saus

  • 25.00 g meierismør
  • 25.00 g hvetemel
  • 1.00 stk gul løk, finhakket
  • 1.00 ss sennep
  • 5.00 dl h-melk
  • 0.50 ts muskatnøtt
  • salt og pepper

Baconsmør

  • 200.00 g bacon
  • 5.00 ss saltet smør

Slik gjør du

  • Kjøttdeig, krydder, løk og brødrasp kjøres i eltebolle i to minutter. Tilsett melk og egg litt etter litt.
  • Bruk kun halve farsen. Den andre halvdelen kan brukes til å lage kjøttpudding – se egen oppskrift.

Fylt hodekål

  • Kok opp vann eller hønsebuljong med laurbærblad, løk, pepper, anis og salt. Bruk så mye væske at det dekker en hodekål. 
  • Skjær av bunnen på hodekålen og ta ut så mye du kan av innmaten. 
  • Ha kjøttfarsen fra første oppskrift i kålen, sett bunnen på og knyt sammen med hyssing.
  • Kok kålen i buljongen med krydder i cirka 2 timer.
  • Serveres med hvit saus, baconsmør og kokte poteter.

Hvit saus

  • Smelt smør, fres løken blank. Ha i mel og visp godt sammen. Fres på lav temperatur i noen minutter. 
  • Varm opp melk. Ha i litt og litt av den varme melken. Pisk underveis og la sausen få et oppkok mellom hver gang. La sausen småkoke i minst 30 minutter.
  • Smak til med sennep, salt, pepper og muskatnøtt.

Baconsmør

  • Kutt baconet i strimler.
  • Ha baconet i en tørr panne på middels temperatur.
  • Når det begynner å bli sprøtt, skru ned temperaturen og ha i smøret. Klar til servering.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner