Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

To for én

Kjøttpudding med stekt løk, erter og brun saus

Ny matserie: To for én
Oppskrift på kjøttpudding

Oppskrift på kjøttpudding

-
+

Kjøttpudding

  • 600.00 g oksekjøttdeig
  • 400.00 g svinekjøttdeig
  • 2.00 stk gul løk, finhakket
  • 2.00 ss grov sennep
  • 8.00 ss brødrasp
  • 1.00 ts malt muskat
  • 1.00 ts pepper
  • 1.50 ss salt
  • 2.00 dl melk
  • 2.00 stk egg
  • 2.00 dl kokte erter

Karamellisert løk

  • 2.00 stk store løk
  • 50.00 g saltet meierismør
  • 3.00 ss rapsolje
  • salt og pepper
  • saft av 1/2 sitron
  • 2.00 ss gressløk, finhakket
  • 2.00 dl kokte erter

Brun saus

  • 30.00 g meierismør
  • 2.00 ss hvetemel
  • 5.00 dl varm brun oksekraft eller buljong
  • 2.00 ss gul løk, finhakket
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Kjøttdeig, krydder, løk og brødrasp kjøres sammen i en eltebolle i to minutter. Tilsett melk og egg litt etter litt. 
  • Vend inn erter i halve farsen, resten av farsen kan brukes til fylt hodekål senere i uken – se oppskrift på fylt hodekål.
  • Legg i smurte brødformer. Stek i vannbad i ovnen på 180 grader i en time.
  • Serveres med karamellisert løk, kokte poteter, erter og brun saus.

Karamellisert løk

  • Rens og skjær løk i passe tykke skiver. Stek i en tørr panne på høy varme, slik at den blir karamellisert. Skru ned varmen og ha i litt olje og smør. La putre til løken er mør og god. 
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kokte erter og finhakket gressløk.

Brun saus

  • Rens og finhakk løk.
  • Lag en mørk jevning av smør og mel, rør hele tiden så det ikke brenner seg.
  • Rør inn den varme kraften, litt etter litt, ha i løk og kok i 30 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner