Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

tradisjonsmat

Fortånnågraut

Dagens dobbel
Fortånnågraut av Jon Fredrik Skauge

Fortånnågraut av Jon Fredrik Skauge

-
+

Byggmelsgrøt (vassgraut)

  • 2.00 l skummet melk
  • 0.50 l byggmel
  • 1.00 ts salt

Rømmegrøt

  • 0.50 l rømme
  • 1.00 dl vann
  • 2.00 dl hvetemel
  • 0.50 l melk
  • 1.00 ts salt

Nok til seks porsjoner

Slik gjør du:

  • Ha melk og mel i en kjele og pisk sammen, sett på platen og rør hele tiden til det koker, la det koke i ti minutter. Smak til med salt.

 

Rømmegrøt

  • Bland rømmen og vannet i en kjele og kok under lokk i fem minutter. Sikt på halvparten av melet og rør godt. La massen stå og koke på svak varme til fettet kommer frem. Ta av fettet med en sleiv, rør inn resten av melet og spe med melken. Ta litt om litt melk og mel og rør godt mellom hver gang. La grøten koke i fem minutter før en smaker til med salt.
  • Ved servering blir det lagt en god porsjon med byggmelsgrøt i bunnen av tallerkenen, så blir den «fortånnet» med et lag med rømmegrøt.
  • Serveres med sukker og kanel, smør eller rømmegrøtfett.