Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

tradisjonsmat

Fortånnågraut

Dagens dobbel

Fortånnågraut av Jon Fredrik Skauge

-
+

Byggmelsgrøt (vassgraut)

  • 2.00 l skummet melk
  • 0.50 l byggmel
  • 1.00 ts salt

Rømmegrøt

  • 0.50 l rømme
  • 1.00 dl vann
  • 2.00 dl hvetemel
  • 0.50 l melk
  • 1.00 ts salt

Nok til seks porsjoner

Slik gjør du:

  • Ha melk og mel i en kjele og pisk sammen, sett på platen og rør hele tiden til det koker, la det koke i ti minutter. Smak til med salt.

 

Rømmegrøt

  • Bland rømmen og vannet i en kjele og kok under lokk i fem minutter. Sikt på halvparten av melet og rør godt. La massen stå og koke på svak varme til fettet kommer frem. Ta av fettet med en sleiv, rør inn resten av melet og spe med melken. Ta litt om litt melk og mel og rør godt mellom hver gang. La grøten koke i fem minutter før en smaker til med salt.
  • Ved servering blir det lagt en god porsjon med byggmelsgrøt i bunnen av tallerkenen, så blir den «fortånnet» med et lag med rømmegrøt.
  • Serveres med sukker og kanel, smør eller rømmegrøtfett.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk