Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

tradisjonsmat

Eggegraut

Dagens dobbel

Eggegraut av Jon Fredrik Skauge

-
+

Eggegraut

  • 2.00 l melk
  • 250.00 g smør
  • 500.00 g sukker
  • 12.00 stk egg
  • 10.00 ss hvetemel
  • 1.00 ts pomeransskall

Nok til minst 20 porsjoner

Slik gjør du:

  • Melk, smør og sukker blandes i en kjele og settes på platen. Rør så det ikke brenner seg, la blandingen koke i cirka 15 minutter.
  • Egg, mel og 2 dl av melken vispes sammen til en fin røre, som så has i den kokende melken. Bruk gjerne en sil, slik at det ikke danner seg store klumper.
  • La grøten koke fem til ti minutter slik at den får satt seg. Eggene gir grøten en litt kornete konsistens som kan minne om semulepudding. Smak gjerne til med litt revet appelsinskall, eller pomeransskall.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk