Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Kylling med rødbeterisotto og betesalat

Oppskrift på kylling med rødbeterisotto og betesalat

Oppskrift på kylling med rødbeterisotto og betesalat

-
+

Kylling med rødbeterisotto og betesalat

  • 400.00 g kyllingfilet
  • 200.00 g nesten ferdigkokt risottoris
  • rødbetsjuice
  • 1.00 gulbete
  • 1.00 polkabete
  • 5.00 kvister bladpersille
  • 1.00 sitron
  • 1.00 dl matfløte
  • 50.00 g revet ost
  • 1.00 ss olivenolje
  • 1.00 ss eddik
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kok risen ferdig i rødbetejuice og avslutt med matfløte, sitronsaft, ost,. Smak til med salt og pepper. Skiv halvparten av betene tynt på en mandolin eller med en skarp kniv. Kutt resten i små biter. Bak kyllingfiletene i aluminiumsfolie med sitron og olivenolje på 160 grader til de er gjennomstekte (10-15 minutt)

Vend biter av beter i risottoen og legg opp på fat. Legg tynt skivet kylling over risottoen. Miks tynne beteskiver til salat med eddik og fersk persille. Legg over kyllingen.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen