Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Sopp-pai «take away»

Oppskrift på pai med sopp av Jonas Lundgren

Oppskrift på pai med sopp av Jonas Lundgren

-
+

Sopp-pai

  • 0.50 dl finkuttet mandel
  • 1.00 dl sammalt hvete
  • 50.00 g lett kesam
  • 0.50 ss smør
  • salt og pepper

Fyll

  • 50.00 g sopp
  • 50.00 g spinat
  • 50.00 g lett fetaost
  • 1.00 egg
  • 1.00 eggehvite
  • 0.25 l lettmelk
  • salt og pepper

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i deigen og kna ut små plater. Kle små paiformer og stikk hull i deigen med gaffel. Forstek bunnene i ti minutter på 200 grader. Fordel spinat, sopp og fetaost i paiene. Visp sammen egg, eggehvite, melk og salt og pepper. Fordel røren så den fyller paiene og stek videre på 220 grader til røren har «satt seg». Dette tar cirka 20 minutter, men følg med.  

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen