Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Sopptaco

Oppskrift på sunn taco med sopp av Jonas Lundgren

Oppskrift på sunn taco med sopp av Jonas Lundgren

-
+

Sopptaco

  • 3.00 dl hvetemel eller maismel
  • 0.50 ts bakepulver
  • 0.50 ts salt
  • 1.50 dl vann
  • 2.00 ss olivenolje
  • 200.00 g piggsopp
  • 200.00 g traktkantarell
  • 0.50 løk
  • 1.00 hvitløksbåt
  • 1.00 dl ferskost
  • 0.50 dl melk
  • 20.00 g fersk timian
  • 1.00 sitron
  • lagret ost
  • salt og pepper

Slik gjør du

Blande alle tørre ingredienser til deigen og rør inn vann og olje. Kna deigen godt og kjevle ut tynne små sirkler. Bland ferskost med melk til en kremet konsistens, smaksett med timian, sitronsaft, salt og pepper. Stek soppen i olje og tilsett løk og hvitløk mot slutten. Stek tortillalefsene raskt i panne på middels høy varme. Topp den stekte lefsen med ferskostkremen. Legg på den stekte soppen og topp med revet ost.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen