Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Torsk Wallenberg

Oppskrift på torsk av Jonas Lundgren

Oppskrift på torsk av Jonas Lundgren

-
+

Torsk Wallenberg

  • 400.00 g fersk torskefilet
  • 2.00 eggeplommer
  • 2.00 hele egg
  • 1.50 ts salt
  • 1.50 dl matfløte
  • 2.00 krm revet muskatnøtt

Slik gjør du

Fjern skinn og ben og kutt fisken i biter. Kjør den til en glatt farse i en kjøkkenmaskin eller blender. Jobb inn saltet og deretter egg og eggeplommer. Tilsett matfløte og muskat til slutt. La farsen stå kaldt i minst én time, eller til neste dag.

Form fire store fiske­kaker og stek dem gyldenbrune og gjennomstekte på middel varme i seks til syv minutter.

Server sammen med lettkokt asparges, sitron, lettstekt reddik, dill og olivenolje.