Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Sultne gutters risotto

Duoen bak Instagram-kontoen Sultne gutter lager risotto med tre typer ost

Duoen bak Instagram-kontoen Sultne gutter lager risotto med tre typer ost

-
+

Sultne gutters risotto

  • 4 dl risottoris
  • 1.6 l kyllingkraft
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss finhakket gressløk
  • 3 ss hvitvinseddik (eller et glass tørr hvitvin)
  • 3 ss smør
  • 50 g finrevet parmesan
  • 50 g finrevet hvit cheddar
  • 1 stk mozzarellaost

Topping

  • ristede brødsmuler
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Slik gjør du

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Kok opp kraft i en kjele og hold den på kokepunktet.
  • Stek sjalottløken i en godt oljet panne til løken er myk og blank. Ha i hvitløken og stek videre i et par minutter.
  • Rør inn risen. La den bli varm.
  • Ha i hvitvinseddiken/vinen og la den trekke inn i risen.
  • Tilsett varm kraft, én øse av gangen. La kraften koke nesten inn før du tilsetter neste øse. La platen stå på middels varme, og rør jevnt og trutt.
  • Når risen er al dente, skrur du ned varmen til det laveste. Ha i litt mer kraft hvis du synes risottoen virker for tykk. Rør inn parmesan, cheddar og smørterninger. Vend inn biter med mozzarella.
  • Ha i salt hvis det trengs.

Topping

  • Fordel risottoen på tallerkener. Topp med nykvernet pepper, gressløk, olivenolje og ristede brødsmuler.