Slik gjør du
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Kok opp kraft i en kjele og hold den på kokepunktet.
- Stek sjalottløken i en godt oljet panne til løken er myk og blank. Ha i hvitløken og stek videre i et par minutter.
- Rør inn risen. La den bli varm.
- Ha i hvitvinseddiken/vinen og la den trekke inn i risen.
- Tilsett varm kraft, én øse av gangen. La kraften koke nesten inn før du tilsetter neste øse. La platen stå på middels varme, og rør jevnt og trutt.
- Når risen er al dente, skrur du ned varmen til det laveste. Ha i litt mer kraft hvis du synes risottoen virker for tykk. Rør inn parmesan, cheddar og smørterninger. Vend inn biter med mozzarella.
- Ha i salt hvis det trengs.
Topping
- Fordel risottoen på tallerkener. Topp med nykvernet pepper, gressløk, olivenolje og ristede brødsmuler.