Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Trøstemat: Dumplings med svinekjøttdeig og reker

-
+

Dumplings med svinekjøttdeig og reker

  • 400 g svinekjøttdeig
  • 100 g reker i lake
  • 2 ss soppsoya
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss Chiu Chow chiliolje (fås i asiatiske matvarebutikker)
  • 1 dl vann
  • 2 stilker vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 liten knoll ingefær
  • 1 pk. wonton-ark (fås i asiatiske matvarebutikker)
  • 1 stk egg

Saus

  • 2 ss soppsoya
  • 2 ts Chiu Chow chiliolje
  • 4 ss riseddik
  • 2 ts søt soya
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  • Grovhakk rekene og bland med kjøttdeig i en bolle.
  • Bland inn soppsoya, fiskesaus, chiliolje og vann.
  • Finhakk vårløk, ingefær og chili og bland det godt inn i fyllet.
  • Stek en liten «prøvekake» i en stekepanne med litt olje for å sjekke at fyllet er smakt opp riktig. Smak til om nødvendig.
  • Rør sammen egget i en liten bolle.
  • Legg wonton-arkene utover kjøkkenbenken og pensle med egg rundt kantene.
  • Fyll dem med en god teskje wonton-fyll og brett arket i to, slik at det blir en trekant.
  • Pensle den ene spisse enden med egg og lim sammen med den andre spisse enden.
  • Legg wontonene i bambuskurver og damp over en kjele med kokende vann i tre–fire minutter.

Saus

  • Bland alt det våte.
  • Rist sesamfrøene lett i en tørr stekepanne og rør inn i sausen.
  • Server dumplingene varme med saus og topping av tynnskåret chili og vårløk, og koriander.