Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Udon-nudler

Nudler er enklere å lage enn pasta
Slik lager du Udon-nudler

Slik lager du Udon-nudler

-
+

Udon-nudler

  • 500 g mel
  • 2.5 dl vann
  • 3 ss tapiokamel
  • 1 ss salt
  • tapiokamel/ hvetemel for kjevling

Å lage udon-nudler er egentlig et av de beste tipsene jeg kan gi på hjemmekjøkkenet. Det er kjapt, enkelt og morsomt, og du får deilige, tjukke, klisne nudler til middagsrettene dine. Jeg tilsetter litt tapiokamel i denne deigen for å gjøre nudlene ekstra seige, det blir godt når du varmer dem. Men du kan også lage dem bare med hvetemel, da blir de bare litt løsere i konsistensen. Perfekt særlig for wokking og stekte nudler.

Slik gjør du:

  • Hvis du har kjøkkenmaskin: Ha mel, tapiokamel og salt i bollen, start maskinen og spe forsiktig med vannet. Sørg for at alt blandes godt. Alternativt blander du bare sammen for hånd til en deig.
  • Tøm deigen ut på benken, kna den godt sammen. Pakk inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskap i minst en time før du kjevler den ut.
  • Har du en pastamaskin kan du godt bruke den til å kjevle, men her er det faktisk ikke så vanskelig å kjevle selv. Jeg pleier først å kjevle ned til fire millimeter, deretter folder jeg deigen til tre lag, for så å kjevle den ut til mellom 3 og 3,5 millimeter – men du kan egentlig ha den tykkelsen du selv ønsker.
  • Strø litt tapiokamel eller hvetemel over deigen på benken, og rull eller fold den kjevlede deigen sammen, skjær deretter tynne strimler av kortsiden av rullen med en kniv – da har du fått ferdige nudler.
  • Ha gjerne bitte litt olje på de ferske nudlene så de ikke kleber. Kok nudlene i to minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem i kaldt, rennende vann – eller ha dem rett i sausen. Nudlene trenger litt varmebehandling før de er ferdige, surr dem for eksempel i sausen eller i pannen i ytterligere tre minutter.