Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Surdeig

Belgiske vafler

Oppskrift på belgiske vafler

Oppskrift på belgiske vafler

-
+

Dag 1: Gjæret fordeig med tørrgjær

  • 100 g Vann
  • 100 g Hvetemel
  • 1 ts Tørrgjær eller surdeigsstarter

Dag 2

  • 400 g Kefir
  • 400 g Melk
  • 3 stk Eggeplommer
  • 200 g Gjæret fordeig
  • 600 g Hvetemel
  • 0.5 ts Salt
  • 125 g Romtemperert, smeltet meierismør

Dag 3

  • 3 stk Eggehviter
  • 50 g Sukker

Dag 1

Med tørrgjær:

  • Lag en fordeig ved å blande alle ingrediensene sammen.
  • Hvis du bruker tørrgjær: Dekk røren til og la den heve på kjøkkenbenken. Når den har vokst seg dobbelt så stor (2-4 timer), sett i kjøleskapet.

Eller:

  • Mat surdeigen din: Bland 1 ts surdeigsstarter med 100 g mel og 100 g vann og la stå i 6-10 timer avhengig av temperatur på kjøkkenet og hvor aktiv surdeigsstarteren er.

Dag 2:

  • Bland sammen kefir, melk, eggeplommer, fordeig og hvetemel i en stor bolle.
  • La stå på benken i 45 minutter.
  • Tilsett salt og smeltet smør.
  • La blandingen stå på kjøkkenbenken hele dagen for å heve, eller legg den i en kjølebag med nok fryseelementer til å holde deigen nedkjølt på 10-12 grader over natten.

Dag 3:

  • Visp eggehvitene stive med 50g sukker.
  • Bland dette inn i deigen
  • Stek vaflene i belgisk vaffeljern.
  • Stek gjerne opp hele deigen, kjøl ned og legg matpapir mellom hver vaffel. Frys ned det du ikke spiser. De passer utmerket i brødristeren på lav temperatur til frokost midt i uken. De kan også kjøres på tinemodus i mikrobølgeovnen.
  • Om du ønsker en søtere vaffel kan du tilsette mer sukker når du tilsetter eggehvitene til slutt, eller du kan strø sukker rett på deigen i vaffeljernet for å få en knasende effekt. Du behøver ikke smøre vaffeljernet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner