Helbakt blomkål med yoghurtdressing og solsikkekjerner
- 1.00 stk blomkål
- 0.25 sitron, juicen (skal helles over blomkålen før servering)
Puffede solsikkekjerner
- 100.00 g solsikkekjerner
- 1.00 dl solsikkeolje
- 1.00 dl vann
- 0.50 ts salt
Dressing
- 2.00 ss yoghurt
- 2.00 ss rømme
- 2.00 ss kapers, grovhakket
- 2.00 ss sylteagurk/cornichons
- 1.00 sitron, zest
- sitronjuice
- salt
Smørdampet blomkålstilk
- 1.00 stk blomkålstilk
- 1.00 ss smør
Slik gjør du
- Ta blomkålen ut av «stilk-kransen» og ta vare på kransen.
- Legg blomkålen i en ildfast form og ha på olivenolje, salt og pepper.
- Bak på 240 grader i 10-20 minutter, avhengig av ovn. Her vil man oppnå en rask karamellisering og samtidig bevare noe av strukturen i blomkålen. Hell gjerne på mer olivenolje underveis i stekeprosessen for å hindre uttørking.
Puffede solsikkekjerner
- De puffede solsikkekjernene bør lages på forhånd for å slippe stress.
- Ha kjerner, olje, salt og vann i en kjele og kok til vannet fordamper og kjernene begynner å steke.
- Når de har fått fin farge og har poppet, sil av oljen og avkjøl kjernene på et brett med papir.
- Smak eventuelt til med mer salt.
Smørdampet blomkålstilk
- Kok blomkålstilken i 1 minutt i kokende, saltet vann.
- Ta stilken ut, smak til med flaksalt og en spiseskje smeltet smør.
- Ved anretning, dryss over karse.