Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vegetarmat

Thaisalat med mango og currykokosdressing

Thaisalat

-
+

Thaisalat med mango og currykokosdressing

  • 2 håndfuller grønn salatblanding
  • 1.00 stk avokado i skiver
  • 0.50 stk mango i skiver (eller mer, om du vil)
  • 1.00 stk vårløk, finhakket
  • 2.00 ss tørristede peanøtter
  • Frisk koriander
  • Valgfritt: 200 gram naturell tofu, stekt i panne eller bakt i ovn

Kokos- og currydressing

  • 2.50 dl ren kokosmelk (ikke light)
  • 2.00 ss peanøttsmør
  • 2.00 ts currypaste
  • 1 lime, presset

Slik gjør du

Du kan, om du vil, kjøre alle ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser, men jeg visper dem bare sammen for hånd, det går helt fint. Sett den kaldt så lenge du har tid til å la den stå i fred.

Vask og gjør klar salatingrediensene, og bland dem sammen enten i en serveringsbolle eller porsjonsfat. Strø frisk koriander og peanøtter over til slutt, og server med dressing. Masse dressing!

Les mer om Mia Frogners kokebok Grønn Bonanza

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner