Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegetar

Vegansk taco

Prøv vegansk taco
Oppskrift på vegansk taco

Oppskrift på vegansk taco

-
+

Guacamole

  • 2.5 avokado
  • 0.5 busk koriander
  • 1.5 fedd hvitløk
  • chili etter eget ønske
  • lime
  • 1 ss eddik (en hemmelig ingrediens)
  • salt og pepper

Mangosalsa

  • 2 mango
  • 2 lime (saften)
  • 1 busk koriander
  • 0.5 rødløk
  • chili (etter ønske)

Cashewkrem (rømme-erstatning)

  • 1 pakke cashewnøtter
  • 1 sitron (saften)
  • 1 ts eddik
  • 1 finger ingefær
  • salt og pepper

«Kjøttet»

  • chili etter eget ønske
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk løk
  • 3 stk sopp
  • 2 pakker moste tomater
  • 1 pakke svarte kidneybønner
  • paprikakrydder
  • spisskummin
  • koriander
  • mørk sjokolade

Grønnkålguden

  • 1 pakke grønnkål
  • 0.5 lime (saften)
  • chili (etter ønske)
  • honning/sirup

Søtpotet og rødbeter i båter

  • 2 store søtpotet
  • 1 stor rødbet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • lime (saften)
  • soyasaus (en skvett)
  • chili (etter ønske)

Lefser

  • 3 dl linser
  • 1 ts salt

Slik gjør du


Guacamole:

  • Bland avokadoer, en halv busk koriander, et par fedd hvitløk og chili etter ønske.
  • Skvis inn en lime og litt eddik (1 ss, en hemmelig ingrediens)
  • Krydre med salt og pepper.

Mangosalsa:

  • Kutt opp mangoen i små terninger og bland med saften av to lime, en hel busk fersk koriander, en halv finhakket rødløk og fersk chili etter ønske.

Cashewkrem (rømme-erstatning):

  • Bløtlegg en pakke cashewnøtter i varmt vann, minst 30 min.
  • Smak til med sitronsaft, litt vann og kjør i blenderen.
  • Tilsett salt, 1 ts eddik og en finger ingefær. Blend igjen.

«Kjøttet»:

  • Stek litt chili, tre hvitløkfedd og en løk.
  • Hiv oppi tre sopp når det begynner å bli deilig.
  • Tilsett to pakker moste tomater pluss en pakke kidneybønner.
  • Mos dette grovt sammen før du tilsetter to pakker med svarte kidneybønner.
  • Krydre med mye spisskummen, koriander og paprikakrydder.
  • La det putre så lenge som mulig.
  • Ønsker du å være ekstra fancy, så hiver du oppi litt mørk sjokolade på slutten.

Grønnkålguden:

  • Hiv en pakke grønnkål uten stilk oppi en bolle.
  • Skvis en halv lime, hakket chili og litt honning/sirup og salt.
  • Stekes i ovnen til de blir sprø.

Søtpotet og rødbeter i båter:

  • Kutt opp to store søtpoteter og en stor rødbet i terninger, og legg i ildfast form.
  • Hell på marinade av to hvitløkfedd, to ss olje, saften av en lime, en skvett soyasaus og chili etter ønske.
  • Stek på 200 grader til gjennomstekt.

Lefser:

  • Skyll og bløtlegg 3 dl linser i 6 dl vann over natten (minst 6 timer). Hell både vann og linser over i en blender, tilsett 1 ts salt og kjør i vei.
  • (Viktig: Vannet som linsene ligger i, må være med i blenderen, ikke skyll).
  • Blend til det har blitt en jevn masse. Stekes i stekepanne.
Prøv vegansk taco