Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vest for Eggen

Spicy pekannøttsalat

-
+

Spicy pekannøttsalat

  • 75 g pekannøttkjerner
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 ts cayennepulver
  • 0.5 ts røkt paprika
  • 1 stor pakke ung spinat
  • 2.5 stk vårløk, finsnittet
  • 12 stk cherrytomater
  • 2 ss rødvinseddik
  • 6 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløksfedd, knust
  • 1 ts Dijon-sennep, toppet
  • 1 ts røkt paprika
  • 0.5 ts cayennepulver

Pekantrær hører botanisk hjemme i Mississippi-deltaet og den østlige delen av Texas. Nøttene brukes først og fremst i terter og andre søtsaker, men man presser også en kostbar og god olje av dem, eller lager pekansmør, som er omtrent som peanøttsmør. Her er en lettvint salat med adskillig kick som fører tankene til chilinøtter, av alle ting.

Slik gjør du

  • Bland nøtter med olje, sukker, soya, paprika og chilipulver, bland grundig og ha i en liten, ildfast form. Sett under grill i stekeovnen, seks til åtte minutter. Avkjøl.
  • Del cherrytomatene i to og bland med vårløk og ungspinatblader, enten i en stor salatbolle eller på individuelle tallerkener. Dryss de ristede pekannøttene over.
  • Rør ut de øvrige ingrediensene til en dressing og risle over salaten. Server.