Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vest for Eggen

Vest for Eggen: Tacolefser

-
+

Tacolefser

  • 1 kg masa harina nixtamalizado (kalkbehandlet maismel)
  • 2 ts salt
  • 12 dl lunkent vann

Prikken over i-en er dine håndlagde, myke tacoer. Lag disse helt til slutt, slik at de serveres nystekte og varme. Dette er en diger porsjon, nok til 30–40 tacoer. Det er mulig du skal halvere eller nedskalere, og det kan bli kjedelig å stå og steke alle sammen.

Maismelet er varmebehandlet med kalkvann, en prosess som er eldre enn historien, noe nahuatl-ordet «nixtamal» bærer vitne om.

Slik gjør du

  • Bland mel og salt og tilsett omtrent én liter av vannet. Kna ut med fingrene. Tilsett mer vann litt etter litt til du har en konsistens som minner om Play-Doh lekeleire. Hvis deigen smuldrer opp, trenger du mer vann.
  • La hvile under plast eller et fuktig håndkle i 10–15 minutter eller til deigen skal brukes.
  • Det beste redskapet å bruke til dette, er en tacopresse (kan bestilles på nett eller kjøpes i diverse helsekostforretninger). Uten tacopresse må man til med kjevle. Uansett redskap, klipp til et par sirkler i litt tykk plast (eksempelvis fra en handlepose) til å legge over og under taco-emnet, så minimaliserer man gris og irritasjon.
  • Deigen er lett å forme. En kule på størrelse med en golfball (en bordtennisball hvis de er ekstra tynne) lager en passe stor tortilla.
  • Stekes i tørr stekepanne (eller på takke) på temmelig høy varme, slik at tacoene blir litt brent i kantene. Dytt litt forsiktig på dem med fingrene, slik at de ikke brenner seg fast. Ett minutt på hver side bør være nok – akkurat nok tid til å lage en ny tortilla mens den forrige steker.
  • Legg de ferdigstekte tortillaene i stabel med et lettfuktet håndkle over. Server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner