Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vest for Eggen

Vest for Eggen: Hurtigsyltet rødløk

-
+

Hurtigsyltet rødløk

  • 0.5 stk mellomstor rødløk i tynne skiver
  • 1 dl vann
  • 6 stk nellikspiker
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0.5 dl hvitvinseddik

Uhyre enkelt, men friskt og velsmakende taco-tilbehør. Fargen blir nesten selvlysende. Jeg bruker syltet rødløk til mye mer enn dette, for eksempel på stekt fisk eller i burgere.

Slik gjør du

  • Skjær opp rødløken og ha den i en liten skål. Kok opp sukker, vann og salt med nellikspikerne i.
  • Når det har kokt et par minutter tilsettes eddik, og den varme væsken helles over løken. Press ned så laken dekker. Når det er avkjølt, er det ferdig. Sil av og server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner