Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vikingskip-nigiri

Michelin-kokkens vikingsushi
Slik lager du vikingskip-nigiri

Slik lager du vikingskip-nigiri

-
+

Vikingskip-nigiri

  • 2 stk norsk nepe
  • 500 g japansk ris
  • 250 g tunfisk toro
  • 250 g Aurora-laks toro
  • 250 g ferske råreker
  • 50 g oscietrakaviar
  • 5 stk bladgull
  • 10 stk gressløkstrå
  • 5 ss riseddik
  • 1 stk liten skål med lett saltet soya
  • 3 stk fingerlime
  • 1 stk liten porsjon med svart sesamfrø
  • spiselige blomster

Slik gjør du:

  • Kok like deler vann og ris i en kasserolle i cirka 40 minutter på medium varme. Skru varmen helt ned når vannet har kokt opp. Avkjøl deretter risen til 30–40 ℃.
  • Bland risen godt med fem spiseskjeer riseddik.
  • Hakk tunfisk toro, laks og skrell rårekene. Sett det i kjøleskap.
  • Hakk gressløken så fint som mulig. Skjær fingerlime over på midten. Press slik at de små perlene med fruktkjøtt kommer ut av limen. Legg den i kjøleskap.
  • Skrell nepen og skjær den rundt med kniv eller skreller slik at du får lange strimler. Form strimlene som sirkel og legg i vann i 30 minutter før du tar den ut av vannet og legger den til tørk i en sil. Sett til side.
  • Begynn å forme ris i små kuler. Velg ønsket størrelse eller gunkan nigiri-størrelse som du ser på bildet.
  • Ta ut hakket laks, tunfisk og råreker. Bland disse med lett saltet soya. Legg fisk på toppen av sushirisen og rull tynne nepestrimler rundt fisken.
  • Topp med sesam, spiselige blomster, fruktkjøtt av fingerlime og kaviar.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner