Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vikingskip-nigiri

Michelin-kokkens vikingsushi
Slik lager du vikingskip-nigiri

Slik lager du vikingskip-nigiri

-
+

Vikingskip-nigiri

  • 2 stk norsk nepe
  • 500 g japansk ris
  • 250 g tunfisk toro
  • 250 g Aurora-laks toro
  • 250 g ferske råreker
  • 50 g oscietrakaviar
  • 5 stk bladgull
  • 10 stk gressløkstrå
  • 5 ss riseddik
  • 1 stk liten skål med lett saltet soya
  • 3 stk fingerlime
  • 1 stk liten porsjon med svart sesamfrø
  • spiselige blomster

Slik gjør du:

  • Kok like deler vann og ris i en kasserolle i cirka 40 minutter på medium varme. Skru varmen helt ned når vannet har kokt opp. Avkjøl deretter risen til 30–40 ℃.
  • Bland risen godt med fem spiseskjeer riseddik.
  • Hakk tunfisk toro, laks og skrell rårekene. Sett det i kjøleskap.
  • Hakk gressløken så fint som mulig. Skjær fingerlime over på midten. Press slik at de små perlene med fruktkjøtt kommer ut av limen. Legg den i kjøleskap.
  • Skrell nepen og skjær den rundt med kniv eller skreller slik at du får lange strimler. Form strimlene som sirkel og legg i vann i 30 minutter før du tar den ut av vannet og legger den til tørk i en sil. Sett til side.
  • Begynn å forme ris i små kuler. Velg ønsket størrelse eller gunkan nigiri-størrelse som du ser på bildet.
  • Ta ut hakket laks, tunfisk og råreker. Bland disse med lett saltet soya. Legg fisk på toppen av sushirisen og rull tynne nepestrimler rundt fisken.
  • Topp med sesam, spiselige blomster, fruktkjøtt av fingerlime og kaviar.