Slik gjør du:
- Kok like deler vann og ris i en kasserolle i cirka 40 minutter på medium varme. Skru varmen helt ned når vannet har kokt opp. Avkjøl deretter risen til 30–40 ℃.
- Bland risen godt med fem spiseskjeer riseddik.
- Hakk tunfisk toro, laks og skrell rårekene. Sett det i kjøleskap.
- Hakk gressløken så fint som mulig. Skjær fingerlime over på midten. Press slik at de små perlene med fruktkjøtt kommer ut av limen. Legg den i kjøleskap.
- Skrell nepen og skjær den rundt med kniv eller skreller slik at du får lange strimler. Form strimlene som sirkel og legg i vann i 30 minutter før du tar den ut av vannet og legger den til tørk i en sil. Sett til side.
- Begynn å forme ris i små kuler. Velg ønsket størrelse eller gunkan nigiri-størrelse som du ser på bildet.
- Ta ut hakket laks, tunfisk og råreker. Bland disse med lett saltet soya. Legg fisk på toppen av sushirisen og rull tynne nepestrimler rundt fisken.
- Topp med sesam, spiselige blomster, fruktkjøtt av fingerlime og kaviar.