Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vill burger med brun geitost og enebær

Bløtkake, taco, risotto og milkshake – med brunost
Slik lager du vill burger med brun geitost og enebær

Slik lager du vill burger med brun geitost og enebær

-
+

Vill burger med brun geitost og enebær

  • 300 g kjøttdeig
  • 100 g raspet brun geitost
  • 6 stk enebær
  • salt og pepper

Hamburgerbrød

  • 7 dl lettmelk
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær eller 1 pose tørrgjær

Burger:

  • Ha kjøttdeig i en stor bolle sammen med raspet geitost, knuste enebær, salt og pepper etter smak. Bland alt med hendene og form deigen til fire boller, som du klemmer flate. Legg burgerne i kjøleskapet til du skal steke dem.
  • Stek burgerne i en stekepanne på hver side, til de er gjennomstekte. Server gjerne med hjemmelagde hamburgerbrød, sprøstekte baconskiver, ketchup, sennep, salat og rømme.

Hamburgerbrød:

  • En porsjon gir cirka 20 burgerbrød.
  • Varm melken til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst fem minutter (ti minutter for hånd). Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka én time.
  • Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen. Del deigen i 20 like deler. Rull alle delene til boller. Kjevle bollene ut til de cirka er ti centimeter i diameter. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, og hev i minst 40 minutter.
  • Stek dem på midterste rille i forvarmet ovn på 200 grader i cirka ti minutter, til de er gylne. Avkjøl brødene på rist. Hamburgerbrød er fine å fryse.