Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vill burger med brun geitost og enebær

Bløtkake, taco, risotto og milkshake – med brunost

Slik lager du vill burger med brun geitost og enebær

-
+

Vill burger med brun geitost og enebær

  • 300 g kjøttdeig
  • 100 g raspet brun geitost
  • 6 stk enebær
  • salt og pepper

Hamburgerbrød

  • 7 dl lettmelk
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær eller 1 pose tørrgjær

Burger:

  • Ha kjøttdeig i en stor bolle sammen med raspet geitost, knuste enebær, salt og pepper etter smak. Bland alt med hendene og form deigen til fire boller, som du klemmer flate. Legg burgerne i kjøleskapet til du skal steke dem.
  • Stek burgerne i en stekepanne på hver side, til de er gjennomstekte. Server gjerne med hjemmelagde hamburgerbrød, sprøstekte baconskiver, ketchup, sennep, salat og rømme.

Hamburgerbrød:

  • En porsjon gir cirka 20 burgerbrød.
  • Varm melken til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst fem minutter (ti minutter for hånd). Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka én time.
  • Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen. Del deigen i 20 like deler. Rull alle delene til boller. Kjevle bollene ut til de cirka er ti centimeter i diameter. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, og hev i minst 40 minutter.
  • Stek dem på midterste rille i forvarmet ovn på 200 grader i cirka ti minutter, til de er gylne. Avkjøl brødene på rist. Hamburgerbrød er fine å fryse.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk