Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vilt

Reinsdyrsgryte

Sandhaug turisthyttes reinsdyrsgryte
Oppskrift på reinsdyrsgryte

Oppskrift på reinsdyrsgryte

-
+

Reinsdyrgryte

  • 1.00 kg reinsdyrskjøtt
  • 1.00 stk gul løk
  • 400.00 g sopp
  • 3.00 ss tyttebær
  • 3.00 dl seterrømme
  • 150.00 g bacon
  • 3.00 stk gulrøtter
  • 0.50 stk broccoli
  • 1.00 ts einebær
  • salt og pepper
  • vann som dekker kjøttet
  • smør til steking

Slik gjør du

  • Bruk det kjøttet du har, jeg har brukt reinsdyrsbog og hjerte.
  • Skjær kjøttet i fine strimler, ikke for tykke og brun dei i pannen.
  • Kok det i litt vann, som så vidt dekker over kjøttet i en times tid.
  • Tilsett litt pepper, salt, og knuste einebær.
  • Kutt bacon i små terninger og stek.
  • Brun løk og sopp og ha i gryta sammen med bacon.
  • Bruk litt tyttebær til smaksetting.
  • Når kjøttet er mørt så øser du av litt kraft og har oppi seterrømme, og lar det koke litt til.
  • Noen bruker å blande inn fløte, men da blir sausen fort litt tynn. Jeg har i tillegg oppi lett kokte og oppkuttede gulrøtter og brokkoli.
  • Det viktige når du koker er at det ikke skal koke for hardt, det skal kun putre i gryta. Smak til med salt og pepper.
  • Server sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Gjerne også korv av viltkjøtt om du har. Det er sånn vi gjør det her på Sandhaug turisthytte.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner