Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Asiatisk vinaigrette

Oppskrift på asiatisk vinaigrette

-
+

Asiatisk vinaigrette

  • 1.00 stk Fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 0.50 ts Hakket, fersk chili (mengden kan økes om ønskelig)
  • 1.00 ts Fersk ingefær, skrelt og revet
  • 1.00 ts Sukker
  • 1.50 ss Soyasaus
  • 2.00 ss Riseddik (eller lime)
  • 4.00 ss Nøytral olje
  • 1.00 ss Sesamolje

Denne ikke helt autentiske vinaigretten med asiatiske smaker, passer godt både til salat, kjøtt og fisk.

Knus eller finhakk hvitløken, riv ingefæren og finhakk chilien. Rør hvitløk, ingefær, chili og sukker god sammen med soyasausen og eddiken i en skål eller et glass med lokk, før du pisker eller rister inn oljen. Server til asiatisk-inspirerte salater,eller sammen med kylling eller kjøtt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk