Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

winningfood

Spinatpai med grov bunn

Spinatpai med grov bunn

Spinatpai med grov bunn

-
+

Spinatpai

  • 2.00 dl havremel
  • 1.50 dl Fibra hvetemel
  • 2.00 dl Kesam
  • 5.00 stk egg
  • 1.50 dl melk
  • 1.00 dl kesam
  • timian
  • 200.00 g spinat
  • 1.00 stk liten purre
  • 150.00 g fetaost
  • salt
  • soltørkede tomater

Spinatpai med grov bunn

Grov spinatpai er godt og sunt og passer spesielt godt til aktive, gravide kvinner. Spinat inneholder folat, som er viktig å få i seg gjennom graviditeten. Dette er en fiberrik rett med mye kalsium, som passer godt til alle aktive mennesker.

 

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Bland sammen melet og en fingerklype salt sammen med kesam til en deig. Tilsett litt kaldt vann om det trengs. Sett kaldt om du har tid, da er deigen lettere å trykke ut.
 
Trykk ut deigen i en paiform og stikk små hull med en gaffel. Stek midt i ovnen i 15 minutter eller til den er gyllen, og ta den ut av ovnen.
 
Vask og skjær purre og spinat veldig godt. Stek det sammen med litt olje på middels varme i en stekepanne til spinaten så vidt detter litt sammen.
 
Pisk sammen egg, melk og kesam i en bolle. Legg spinat, purre og soltørkede tomater i paiformen og dryss over fetaosten til slutt.Hell så over eggeblandingen.
 
Stek på 200 grader i omtrent 30 minutter til eggeblandingen har satt seg.
Server varm, gjerne sammen med en salat av ruccola og cherrytomater.

 

Les mer: Sprek mammamat

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner