Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift

Winning Food: Fisk med grov pasta, ratatouille og parmesansaus

Laks eller ørret med grov pasta, ratatouille og parmesansaus

Laks eller ørret med grov pasta, ratatouille og parmesansaus

-
+

Ørret med grov pasta, ratatouille og parmesansaus

  • 600.00 g Ørret eller laks
  • 1.00 ss olivenolje
  • 1.00 stk squash
  • 1.00 stk løk
  • 0.50 stk kinesisk hvitløk
  • 2.00 stk gulrøtter
  • 2.00 stk tomater
  • 10.00 stk cherrytomater
  • 1.00 ss tomatpure
  • Kokt fullkornspasta, mengde etter behov
  • 1.50 dl matfløte
  • 1.00 dl revet parmesan

Denne retten er perfekt for deg som skal trene til maraton eller andre langdistanser. En energibombe som er god og velsmakende.

Slik gjør du:

1. Kutt grønnsakene i små biter. Stek de på middels varme i oljen.

2. Tilsett 1 ss tomatpure og la det småkoke på svak varme i 15 minutter.

3. Kok pasta etter anvisning på pakken.

4. Stek laksestykkene på grillen, stekepanne (2­-3 miutter på hver side) eller i stekeovn på 200 grader i 15 minutter.

5. Varm matfløte og revet parmesan forsiktig opp i en liten kjele til det når kokepunktet.

Ta den da raskt av platen.

6. Server med noen blader fersk basilikum.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen