Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjøtt

Oksekjake a la Aye Aye Club

– Vi har tenkt å ta tilbake tronen på gatekjøkkenmat i Oslo
Oppskrift på oksekjake a la Aye Aye Club i Torggata

Oppskrift på oksekjake a la Aye Aye Club i Torggata

-
+

Oksekjake

  • 1.00 kg oksekjaker
  • 3.00 sjalottløk
  • 3.00 stjerneløk / delikatesseløk
  • 2.00 gulrøtter
  • 3.00 gule kepaløk
  • timian
  • hvitløk
  • rødvin

Slik gjør du

Har du ikke Römertopf, duger det fint med en støpejernskjele med lokk eller den gode gamle stekeposen.

Krydre kjøttet rikelig med salt og pepper.

Legg kjøttet i Topfen/ posen / kjelen.

Fyll på med vann slik at væsken «står» litt opp på kjøttet .

Dekk til.

Sett ovnen på 72 grader og finn på noe helt annet i 24 timer.

Hva du enn gjør etter 24 timer – ikke hell ut noe av stekesjyen/kraften, den er gull verdt.

Ta ut kjøttet og la det ligge litt.

Kutt gulrøtter/ kepaløk,stjerneløk/delikatesseløk og hvitløk.

Kutt 3-4 grener av timianen.

Varm opp en jernkjele eller en dyp panne med litt godt smør, blandet med litt stekeolje.

Legg først i Timiangrenene og stek dem litt så de setter smak på smøret/ oljen.

Ha i ca to kepaløk og tre fedd hvitløk og stek det litt gyldent.

Hell på ca 1,5 dl rødvin, la det putre i fem minutter før du tilsetter kraften.

Hell på all kraften og la det koke.

Reduser den til den er tykkere eller jevn den ut med litt maizena. ( 30-45 minutter)

Smak til med salt og pepper.

Legg så i gulrøtter og resten av løken i litt gode biter og la det koke med til det er litt mørt, men med tyggemotstand i grønnsakene/ løken.

Del kjakene i fine serveringsstykker/ store terninger.

La det putre litt mens du lager potetmos eller koker poteter.

Det er godt med en helt «plain» potetmos til dette da det er masse smak i kjakene.

Pynt med fersk timian og servér.

Se viner som passer til:

Okse i Vindatabasen