Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Signaturdrinken

Bloody Mary

Oppskrift på drinken Bloody Mary av Jesper Lind

Oppskrift på drinken Bloody Mary av Jesper Lind

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk longdrinkglass
  • mye is
  • 1.00 stk selleristang
  • 0.50 sitron, saften
  • 4.00 cl vodka
  • god tomatjuice, gjerne Molinera
  • noen dæsjer worcestershiresaus
  • 7.00 dråper rød tabasco
  • et par dæsjer grønn tobasco
  • sitronskive og cherrytomat til pynt
  • maldonsalt og nykvernet pepper

«Endelig. En god Bloody Mary!», sier gjestene som får servert denne. Det er en av drinkene som oftest lages dårlig. Jesper Lind tok originaloppskriften fra Harry´s bar i Paris, der drinken ble laget første gang.

SLIK GJØR DU

Kutt bunn og topp av selleristangen (det frigjør duften), ha den i et stort longdrinkglass med is.

Tilsett deretter grønn og rød tabasco og worcestershiresaus etter Linds oppskrift, eller etter smak.

Ha i vodka og sitron og fyll opp med tomatjuice. Rør rundt.

Pynt med sitronskive og cherrytomat. Kvern pepper og strø maldonsalt over til slutt.