Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Har du ennå ikke kjøpt denne, er du en av svært få

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mathias Steinbru publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Følger du norsk standard i helgemat – taco på fredag og pizza på lørdag – har du tjent inn denne investeringen på svært kort tid.

Klumper i kjøttdeigen er like lite greit som snerk på kakaoen. Er det noen som har hørt om kjøttboller i fredagstacoen?

Selv om denne staven – som ser ut som en blanding av en torpedo og en sugefisk – ikke har landet noen designpriser, finnes den garantert på en tredjedel av norske kjøkkenbenker.

Hackit skal ikke bare duge til å hakke kjøttdeigen, den skal også være en god venn til tomatsaus, bær og guacemolen.

Fakta: Hackit

En norsk oppfinnelse, laget for å gjøre kampen mot grovkornet kjøttdeig enklere i de tusen hjem.

Pris: 99 kroner

Effektiv

Det forventes i disse dager mer effektivitet enn noen sinne, og det er kanskje enda tydeligere under ukens definitive høydepunkt: tacofredag. Det er ikke rart Hackit er blitt en storselger; den har seks ganger så mange hakkeblader som en tresleiv. Den er også skarpere, og siden den er av plast, så er ikke den blant årsakene til at det kastes så mange teflonpanner i året.

Kjøttdeigen blir – så fremt du har riktig temperatur i pannen – både brunet og finkornet. Perfekt.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Du blir kanskje litt i overkant varm på armen, men hva gjør vel det når resultatet blir så bra? Det er bare å se frem til skryt på fredagskvelden, for det finnes ikke en klump i sikte. Hvorfor har du ikke kjøpt denne før?

Hvis du derimot ønsker å begi deg inn på de andre foreslåtte bruksområdene, som å røre rundt i en saus, kjøper du deg ikke lenger tid til å nyte pizzaen. Det som skjer når du rører rundt med den seksbladede hakkeren i kokende tomatsaus, er på grensen til noe som kan klassifiseres som en katastrofe. Og tiden du sparte på kjøttdeigen, bruker du på å skrubbe veggen bak komfyren.

Følger du norsk standard i helgemat – taco på fredag og pizza på lørdag – har du tjent inn denne investeringen på svært kort tid. Hvis du omsetter mas om middag til tid, og tid til penger, er den nedbetalt på en helg.

Kommer den til å bli brukt?

Denne er perfekt som en liten oppmerksomhet til jul. Er du heldig, kan den ta runden i venneflokken, og så har du den tilbake om et par år.

Det er ikke så mye man får for 99 kroner om dagen, men for den summen kan du kjøpe et sett med røreredskaper i plast på Clas Ohlson. Eventuellt kan du finne frem det du har i skuffen, og bruke pengene på bedre kjøtt i hele stykker.

Pluss:

  • Den finnes i et stort utvalg forskjellige farger.
  • Billig.
  • Effektiv på hakking av kjøttdeig.

Minus:

  • Tar opp plass i kjøkkenskuffen.
  • Er uegnet til å røre med.
  • Kan gi deg blemmer og sår hvis du ikke holder den på riktig måte.

* (Vilkår)