Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pepret stil. Il carbonaro betyr kullhandleren, og historien sier at retten fikk sitt navn fra kullarbeidere i Roma; mens de spiste falt små dryss av kull ned i tallerkenen.

Pepret stil. Il carbonaro betyr kullhandleren, og historien sier at retten fikk sitt navn fra kullarbeidere i Roma; mens de spiste falt små dryss av kull ned i tallerkenen.

I denne serien viser familien Blandino fra Sicilia hvordan du lager den beste hjemmelagde pastaen.

I denne serien viser familien Blandino fra Sicilia hvordan du lager den beste hjemmelagde pastaen.

Ikke lag denne retten med fløte

Tekst

Vil du få varsel hver gang Liz Buer publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Carbonara har enkle råvarer, men er likevel vanskelig å mestre.

Pecorino Romano, den harde og salte saueosten, lages i stor grad på Sardinia, Sicilias søsterøy litt lenger nordvest i Middelhavet. Selv om opprinnelsen til osten imidlertid er fra landskapet rundt Roma.

Mange vil nok samvittighetsløst bruke parmesan i sin carbonara, men pecorino er en tanke skarpere på smak om du er ute etter den dypromerske carbonara.