Nervi går fra medeierens importselskap til konkurrent

Tekst
Christopher Moestue i Nervis vinmarker. Foto: Sune Eriksen

Christopher Moestue i Nervis vinmarker. Foto: Sune Eriksen

Selv om Christopher Moestue fortsatt er medeier i Piemonteprodusenten Nervi - tar en konkurrent over importen.

- Selvfølgelig er det trist, sier medeier i Nervi og vinimportør Christopher Moestue i en kommentar. Jeg syns Nervi har vært et spennende prosjekt helt siden starten, og det er det fortsatt.

- Men Styret i Nervi ønsket et endring mellom eier og importør, og det må jeg forholde meg til, sier Moestue som sammen med Erling Astrup, tidligere sjef for Corporate i SEB Enskilda og investorene Bjørn Wicklund, Karl Skjelbred samt Daniele Dinoia kjøpte vingården Nervi i april 2011.

 

Nervi vingård i Piemonte Foto:

Nervi vingård i Piemonte Foto:

Hard medfart. Vingården Nervi i Gattinara, fikk hard medfart under finanskrisen og gikk konkurs. De norske investorene reddet stumpene og fikk i tillegg til 24 hektar med vinmark og produksjonslokalet,  i overkant av 300.000 liter vin på kjøpet. Etter det DN kjenner til var den totale kjøpesummen i 2011 på rundt fire millioner euro, eller cirka 30 millioner kroner.

- Det er ingen dramatikk i dette og det endrer ikke eierforholdene ved Nervi, kommenterer Erling Astrup på telefon fra Piemonte. Det er enklere å forholde seg til en ekstern importør, og etter en anbudsrunde med flere importører i Norge falt valget på Symposium Wines. 

Medeier i Symposium Wines Sebastian Bredal mener Nervis tilkomst vil komplimentere selskapets Piemonte portefølje.

- Det er en fjær i hatten for oss å få en produsent som Nervi å representere, sier Bredal. Vi har gode planer for hva vi vil gjøre med Nervis viner i Norge.

- Nervi ville vokse mer i Norge og etter min mening er ikke deres potensial utnyttet hundre prosent, legger Bredal til.

I følge Christopher Moestue har Nervis Gattinara solgt et sted mellom 25 - 30.000 flasker i 2014. - Det er et bra volum, legger han til samtidig som han kommenterer at salget har vært økende.

Siste årgang av Nervis Gattinara på det norske markedet er 2010, så enn så lenge er det bare årene før oppkjøpet som har vært i salg. Bortsett fra vingårdens rosévin som kommer ut hver vår.

Les mer om mat og drikke på Smak.no

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner