Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vintage portvin er høstens gavepakke

Tekst
Dagsjobb. Før var det vanlig med fottråkking av druer til portvin. Hos Dow´s er det fortsatt en del av praksisen. Foto:

Dagsjobb. Før var det vanlig med fottråkking av druer til portvin. Hos Dow´s er det fortsatt en del av praksisen. Foto:

Høstnyhetene: Dow´s vintage portvin fra 1975 er et «must» for liebhabere og den perfekte gave til årets 40-åringer.

Årgang 1975 ble i sin tid godkjent som vintage i portvinsregionen Douro. Vintage produseres bare i de beste årgangene og kun av de beste druene. Nå finnes Dow's' vintage fra 1975 i magnumflasker på Vinmonopolet. Den er perfekt moden og en god gave til årets 40-åringer - det er ikke alle forunt å drikke en fantastisk vin fra sitt eget fødselsår.
1975 var årgangen etter revolusjonen i Portugal, og deretter fulgte tre middelmådige portvinsår. I ettertid har man sett at 1975 er en årgang hvor produsenten er viktigere enn selve året. De beste portvinshusene laget flotte elegante portviner, mens andre skuffet med enklere utgaver. Året var preget at tørt og flott vær, bortsett fra regnbyger i september.
 

Skuffende innhøsting. 2013 er en annen årgang som ikke ble slik som alle hadde trodd. Det lå an til å bli en stor vintage-årgang helt frem til innhøstingen: En solrik sommer gjorde at druene struttet av modenhet og farge i september. Men så kom regnet. De få portvinshusene som klarte å få druene i hus i tide, har laget flotte single quinta-portviner. Men 2013 blir ikke deklarert som et vintage-år.
Quinta do Vesuvio og Dow's Senhora da Ribeira fra 2013 er begge flott balanserte og delikate portviner som kommer til å holde lenge i kjelleren. I tillegg har Warre's' vintage fra 1985 blitt tilgjengelig igjen, som også er en meget god vin.
 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner