Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Provences beste rødvin

Tekst
Ostiane Icard lager Provences beste rødvin. Her er hun i kjelleren på Domaine Trévallon. Foto: Domaine Trévallon

Ostiane Icard lager Provences beste rødvin. Her er hun i kjelleren på Domaine Trévallon. Foto: Domaine Trévallon

Domaine de Trévallon lager rødvin utenom det vanlige i Provence.

Mang et vinhus er bygd på lidenskap og kjærlighet til kunsten å lage vin. Men det er ikke alltid vin kvaliteten er tilstede. Domaine de Trévallon er en av dem som har begge deler, i tillegg lager de regionens fremste rødviner.

Dynamittvin. Picassos nære venn, maler og skulptør René Dürrbach kjøpte eiendommen Trévallon i 1955. Ene og alene for å ha et rolig sted å nyte pensjonisttilværelsen. Men hans sønn ønsket noe annet ut av eiendommen. Så i 1973 flyttet Elio Dürrbach fra arkitektstudier i Paris tilbake til foreldrenes gård i middelalderbyen Les Baux-de-Provence for å skape en vingård.

Godt nytt fra Chablis 

For å plante de 20 hektarene med vinmark måtte Dürrbach sprenge den steinrike kalkjorden med dynamitt. Stikk i strid med tradisjonen i området plantet han druene syrah og cabernet sauvignon. Noe som ikke skulle gå u påaktet hen. Så i 1993 ble Trévallon degradert fra AOC- klassifisering til Vin de Pays, eller landvin. Men Dürrbach har stått på sitt, og mener bestemt at de er de to druene som lager den beste vinen på eiendommen.  De var tross alt de to druene som dominerte område før vinlusen phylloxera tok livet av all vinmark på 1800-tallet.

Kjelleren på Domaine Trevallon. Foto: produsenten

Kjelleren på Domaine Trevallon. Foto: produsenten

Ny generasjon. I dag har barna Ostiane and Antoine begynt å jobbe sammen med pappa Eloi Dürrbach, som fortsatt er Trévallons berømte ansikt utad.
De berømte etikettene fikk Elio hans far til å lage før han døde i 1999. Det var kunstnerens siste verk, og han klarte å lage 50 forskjellige.

Dette drikker du til hummer

Trévallons viner er både elegante og kraftige på samme tid. Som unge har de en markant tanninstruktur som blir mer integert og balansert med alderen. Druene er dyrket økologisk og vinifiksajonen er tradisjonell.
Dette er viner som har godt av kjellertid. Nå er det flere årganger tilgjengelig på polets bestillingsutvalg. Noen mer modne enn andre. I tillegg har det komment en mengde andre gode nyheter fra Sør-Frankrike.
 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner