Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rå desserter: Sjokolademousse

Tekst

Vil du få varsel hver gang Randi Fuglehaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Du trenger ikke fortelle gjestene at desserten er sunn.

– Du får definitivt følelsen av å spise sjokolade når du spiser denne, sier Linda Kaarstein.

– Altså, litt annerledes er det jo, så man må være åpen for at det ikke er helt likt som annen sjokolade. Men det smaker veldig fyldig og godt.

Det er absolutt mulig å lure noen som ikke vet hva de spiser, mener dessertsjefen på Funky Fresh Foods.

– Vi har sett flere som har kommet inn her og ikke visst at sjokolademoussen de spiste, var raw food.

En sjokoladedessert blir trolig ikke sunnere enn dette. Som søtning bruker Kaarstein agave og dadler. Moussen har med andre ord en del fruktsukker i seg, men det utgjør veldig mange færre kalorier enn raffinert sukker.

Sjokolademoussen er en av mange rå desserter som har avokado som en av ingrediensene.

– Den smaker ikke avokado, sier Kaarstein.

– Men den gir moussen den fine, kremete egenskapen.

-
+

Sjokolademousse

  • 2 dldadler
  • 1 dllønnesirup
  • 1 tsekte vaniljesukker
  • 1 tskanel
  • 3 sssjokoladepulver (store)
  • 1 stor moden avokado
  • 1 sssitronsaft
  • 1 sskokosolje
  • smak til med salt

Slik gjør du:

Start med å bløtlegge dadlene i vann (ikke over 42 grader), og la de ligge til de er myke. Miks til du får en tykk og fin puré. Ha massen i former eller glass, og la de stå i kjøleskapet i cirka en time. Pynt med nøtter, bær eller noe annet godt, og server.