– Iskrem er kanskje det letteste du kan lage, sier Funky Fresh Foods-dessertsjef Linda Kaarstein.
– Det er som å lage en kake uten å måtte tenke på bunnen. Isen kan sammenlignes med fyllet på kaken, det skal bare ikke tine.
Det kan være verdt å merke seg at alle raw food-kaker, fordi det å fryse dem ned er en del av tilberedningen, i utgangspunktet er iskaker. Så om man vil lage en iskake, er det bare å la være å tine kaken du har laget. Iskremen kan man enten gjøre til pinneis i former eller fryse det ned i en beholder.
– Basen av cashewnøtter skaper den kremete konsistensen, men utover det er det lett å eksperimentere med ingredienser. Det er bare å bytte ut og legge til det du vil, sier Kaarstein, som mener det nesten ikke finnes begrensninger på hvilke frukt og bær man kan bruke.
– Og barna elsker denne isen. De aner ikke at det er sunt også.(Vilkår)
- 150 gcashewnøtter
- 200 gbringebær
- 125 gagave
- 2.5 dlkokosolje
- 20 gsitron
Slik gjør du
- Begynn med å legge cashewnøtter i vann, i minst en time.
- Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
- Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
- Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull de i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.
Sjokoladeis
- 200 gcashewnøtter
- 100 gkakao
- 200 gagave
- 2.5 dlvann
- 2.5 dlkokosolje
- Valgfrie nøtter eller bær
Slik gjør du
- Begynn med å legge cashewnøttene i vann, i minst en time.
- Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
- Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
- Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull dem i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.