Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ny matserie: Rå desserter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Randi Fuglehaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo 28062017. Foto: Marius Viken - Foto: Marius Viken

Oslo 28062017. Foto: Marius Viken - Foto: Marius Viken

Vil du prøve deg frem med raw food-desserter, er iskrem et bra sted å starte.

– Iskrem er kanskje det letteste du kan lage, sier Funky Fresh Foods-dessertsjef Linda Kaarstein.

– Det er som å lage en kake uten å måtte tenke på bunnen. Isen kan sammenlignes med fyllet på kaken, det skal bare ikke tine.

Det kan være verdt å merke seg at alle raw food-kaker, fordi det å fryse dem ned er en del av tilberedningen, i utgangspunktet er iskaker. Så om man vil lage en iskake, er det bare å la være å tine kaken du har laget. Iskremen kan man enten gjøre til pinneis i former eller fryse det ned i en beholder.

Les også: Lag isen selv

– Basen av cashewnøtter skaper den kremete konsistensen, men utover det er det lett å eksperimentere med ingredienser. Det er bare å bytte ut og legge til det du vil, sier Kaarstein, som mener det nesten ikke finnes begrensninger på hvilke frukt og bær man kan bruke.

– Og barna elsker denne isen. De aner ikke at det er sunt også.(Vilkår)

-
+

  • 150 gcashewnøtter
  • 200 gbringebær
  • 125 gagave
  • 2.5 dlkokosolje
  • 20 gsitron

Slik gjør du

  • Begynn med å legge cashewnøtter i vann, i minst en time.
  • Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
  • Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
  • Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull de i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.
-
+

Sjokoladeis

  • 200 gcashewnøtter
  • 100 gkakao
  • 200 gagave
  • 2.5 dlvann
  • 2.5 dlkokosolje
  • Valgfrie nøtter eller bær

Slik gjør du

  • Begynn med å legge cashewnøttene i vann, i minst en time.
  • Mål opp og mix alt i en blender til du får en myk og jevn røre.
  • Hakk opp nøtter eller bær, og ha i røren før du fyller opp iskremformene. La de fryse, gjerne over natten.
  • Bruk varmt vann for å la isen løsne fra formen og rull dem i hakkede nøtter, bær eller bare server de slik de er.