Malagas beste tapas

Foto
Malaga, Spania
Hav, sol, gin tonic og pata negra-skinke: Malaga og byens tapasbarer har alt du forventer av Sør-Spania, inkludert kultur og shopping.

Hav, sol, gin tonic og pata negra-skinke: Malaga og byens tapasbarer har alt du forventer av Sør-Spania, inkludert kultur og shopping.

Og du trodde Malaga bare var en flyplass på Costa del Sol? Her får du deilig tapas og god stemning i Solkystens største by.

Malaga by er en storby på størrelse med Oslo, men har lenge stått i skyggen de andre andalusiske byene Cordoba, Granada og Sevilla. Det er helt urettmessig. Pablo Picassos fødeby har en lang, rik historie og en overraskende sjarmerende bykjerne med blanke marmorgater, interessant arkitektur, spennende museer og god shopping.

Les om våre fem anbefalte stoppesteder i Malaga under annonsen

Her kan du stoppe for god mat mellom slagene.

Mandelgazpachoen Ajo Blanco serveres på elegant vis på Uvedoble Taberna.

Taberna Uvedoble

Calle Cìster 15

Uvedoble

Det er lett å gå forbi Uvedoble like bak katedralen, det er så mange andre tapassteder som trekker oppmerksomheten bort fra den litt anonyme, kantineaktige restauranten i Calle Cìster. Den kunne like gjerne vært en iskrembar, men Uvedoble er en moderne gastrotapasbar der de forseggjorte smårettene tilsammen blir et gourmetmåltid til en rimelig penge: Her er tataki og ceviche med fersk fisk og lekker dandering, den tradisjonsrike "hvite gazpachoen" ajo blanco får friskhet i form av iskalde, ørsmå melonkuber nederst i suppeskålen. Fideos, en slags toastet pasta serveres svart sammen med de lekreste reker er også blant høydepunktene - og den som ikke blir mett av saltmaten, kan notere seg en betydelig samling gin på vegghyllen og sette til livs en dekadent dessert. For under 500 kroner har du fått et skikkelig måltid og et par øl.

Gorki er store på gåselever og kaviar, og har russiske røtter.

Gorki

Calle Strachan 6

Gorki

Foie gras er en sentral ingrediens på mange av Malagas tapassteder, men sjelden er den tilstede i så mange retter som hos Gorki i Calle Strachan. Inne er restauranten en stor, luftig old-school tapasrestaurant med barske menn som skjærer pata negraskinke fra et stativ. Menyen bærer mer preg av tradisjonell luksus enn nyskapning, men det er vanskelig å argumentere mot et godt utvalg kjøtt, minitapas, sandwicher og ikke minst miniatyrblinis med kaviar. Presentasjonen er noe røff, men smakene fullt ut til å nyte.

Populære Meson de Cervantes lager tradisjonelle tapas servert med hipsterestetikk.

El Meson de Cervantes

Calle Alamos 11, Malaga.
elmesondecervantes.com

Det er nesten kø for en plass ved bordene på travle Meson Cervantes, der kelnerne serverer drinker til gjestene mens de står skulder ved skulder med fremmede og venter på et ledig sete mens kjøkkenet pisker ut retter i et rasende tempo. Stilen er frisk og moderne, med en egen vegetarseksjon. Prøv dog den argentinske entrecôten med syrlig chimichurrisaus om du ikke har slike restriksjoner. Det er så trangt at parfymen til servitrisen nesten overdøver duften av saftig kjøtt og nystekte grønnsaker, men drinkene er rause og tallerkenene elegant anrettet.

Deler av maten tilberedes foran gjestene på la Cosmopolita.

La Cosmopolita

Calle José Denis Belgrano 3

Det er lavt under taket, men lyst og enkelt innredet på La Cosmopolita. Å komme inn hit og sette seg i baren føles som å komme inn på en classy stampub, der seriøse kelnere i svart og hvitt gjør sitt beste for å glede gjestene med et pent utvalg sherry på drikkekartet og en sesongbasert meny med elegante småretter snarere enn kjappe tapas.

Har du sjansen, sørg for å bestille kombinasjonen av margbein og råmarinerte reker som kelneren delvis blander foran gjestenes øyne, før de selv skraper margbein ut på små flatbrød og topper med reker.

Mer tradisjonelt blir det ikke - på Meson Cortijo de Pepe henger skinkene fra taket og tapasen ferdig bak disken.

Meson Cortijo de Pepe

Placa de Merced 2

Meson Cortijo de Pepe

Hvis tung tradisjon er mer tiltrekkende enn frisk innovasjon, kan det være en idé å trekke opp mot Picassomuseet, der Meson Cortijo de Pepe byr på følelsen av å besøke en gammel finca, med mørke bjelker i taket, vellagrede skinker på krok mot flisveggene, og et utvalg tapas liggende bak glass i den langstrakte bardisken som mennene bak disken varmer opp til de nesten bobler om det trengs før servering.

Det er vanskelig å unngå skinken her, men prøv også fylte auberginer, en varmende, mettende lasagnaaktig smårett. Skyll ned med en kald øl.

Spis Pintxos i Oslo

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner