Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Noma åpner ny restaurant

Tekst
Noma-sjef René Redzepi åpner ny restaurant i København, og satser på hverdagsgjestenes ganer med restauranten 108.  Foto: Yuya Shino, Reuters/NTB Scanpix

Noma-sjef René Redzepi åpner ny restaurant i København, og satser på hverdagsgjestenes ganer med restauranten 108. Foto: Yuya Shino, Reuters/NTB Scanpix

Noma-sjef René Redzepi og makkeren Kristian Baumann satser på hverdagsgjestenes ganer med restauranten 108, som åpner til våren. I mellomtiden kan gjester prøvesmake menyen i Nomas lokaler.

Det har allerede vært kjent en stund at Noma i sin nåværende form vil stenge etter nyttårsaften 2016. René Redzepi har uttalt at han vil gjenåpne restauranten i Christiania, men da som en urban gård med tilhørende restaurant. Nå kommer endelig alternativet for den som ikke klarer å vente så lenge. 

-Jeg har i mange år drømt om å åpne en restaurant, sier Kristian Baumann.

Nomas arvtaker skal hete 108

I april åpner 108, Kristian Baumanns første restaurant, i samarbeid med Noma-sjef René Redzepi. Den har fått navnet fra adressen i Strandgade på Christianshavn, og satser på vanlige københavneres lyst til å gå ut og spise en mandag med familien eller en fredag med vennegjengen. På menyen står nordiske retter, mange av dem er spesielt utviklet for anledningen.

-De siste seks månedene har vi forberedt oss på alle tenkelige måter: Vi har utviklet nye retter, startet samarbeidet med forskjellige bønder og saltet, syltet og preservert et stort utvalg av alle de lekre bær, planter og blomster som naturen har å by på, sier Baumann i en pressemelding som ble publisert på Nomas blogg mandag ettermiddag.

Vil lage mat «til en masse københavnere»

Kjøkkenet er inspirert av den moderne danske restaurantscenen. Et eksempel fra pressemeldingen er fiskefrikadeller av lysing, med ristet tang og saltede blomster i musling- og persillesaus.

-Med støtte fra hele Noma-teamet føler vi oss endelig klar til å lage mat til en masse københavnere. 108 skal være et sted hvor familier kan møtes en mandag til en rask middag og hvor venner kan sitte en hel fredagskveld for å utforske menyen vår, sier Baumann. 

Restauranten åpner ikke før i april, men allerede nå kan gjester bestille bord i pop-up restauranten som vil holde til i Nomas lokaler mellom januar og april. I samme periode vil det også være en vinbar, som på samme måte som restauranten vil være åpen onsdag til lørdag, i til sammen tretten uker. Siden flyttes festen til Strandgate 108, Christianshavn.

Les også:

 Overraskende vinnere i årets store test av juleøl

Strålende riesling på gamle planter

Chili setter fart på systemet

Her er mat for deg som skal prestere

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.