Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restaurant-spøk endte med halshugging av hane

Tekst
Hanen på Territoriet fikk et ublidt møte med Andreas Viestad. Foto:Dadalia/Dreamstime.

Hanen på Territoriet fikk et ublidt møte med Andreas Viestad. Foto:Dadalia/Dreamstime.

Matskribent slaktet hane foran sjokkerte vitner på vinbar.

Onsdag kveld ble en bortkommen hane oppdaget på et av toalettene på vinbaren Territoriet på Grünerløkka. Hanens eier ble førsøkt etterlyst på sosiale medier, og Fuglehjelpen ble kontaktet, uten at noen kom å hentet den.

På formiddagen dagen etter kom matskribent og medeier i restauranten St. Lars; Andreas Viestad inn i baren, slo hodet til hanen i bardisken, og klipte det av med en saks. Det hele skjedde på noen minutter, forteller sjokkerte vitner om den blodige hendelsen.

-  Vi har blitt innlemmet i en spøk mellom restauranter, som vi ikke har vært med på. I den forbindelse har vi fått frastjålet flere utstoppede fugler fra St. Lars, forteller Viestad. (Saken fortsetter under).

Les også i DN (+)

– Nok er nok, sier Faunas kjøkkensjef og medeier Bjørn Svensson (39). Begge foto: Luca Kleve-Ruud

– Nok er nok, sier Faunas kjøkkensjef og medeier Bjørn Svensson (39). Begge foto: Luca Kleve-Ruud

  Stenger nok en Michelin-restaurant

Faunas kjøkkensjef orker ikke mer.

 

-  Fuglenapping av utstoppede fugler har vært en morsom spøk mellom noen av Bergen og Oslos utesteder. Det å dra levende dyr inn i dette er å dra spøken for langt, sier Magnus Egerdahl Nørsett, daglig leder ved vinbaren.

- Det som skjedde ønsker jeg ikke å kommentere nærmere, sier han.

Hvordan hanen kom seg inn på vinbaren, eller hvem som brakte den dit, er det ingen som vet.

Dødsdømt. Det var artisten Linnéa Myhre som fant den bortkomne hanen på toalettet på vinbaren onsdag kveld.  Hun benyttet da anledningen til å ta noen selfier med den. Myhre er sjokkert over sjebnen den led dagen etter.  

- Herregud, er det sant? Det synes jeg er trist å høre. Vi tilbrakte 15 minutter sammen inne på toalettet, og jeg følte vi fant en god tone. At noen har tatt livet av en uskyldig hane på den måten, synes jeg er synd. Jeg hadde håpet å se ham igjen, skriver hun i en mail.

- Den hanen skulle i gryta. Da var det ikke noe poeng å transportere den til et annet rettersted. Den ble ikke tatt livet av mot bardisken. Måten å drepe høns på humant og lovlig vis er å slå den bevisstløs før man knekker nakken, skriver matskribent Andreas Viestad i en kommentar til DN.

På spørsmålet om ikke spøken har gått for langt svarer Viestad.

Matskribent Andreas Viestad ble i fjor kåret til «Årets inspirator» under utdelingen av Matprisen 2015. Foto: Ingar Storfjell.

Matskribent Andreas Viestad ble i fjor kåret til «Årets inspirator» under utdelingen av Matprisen 2015. Foto: Ingar Storfjell.

 

- Det er et tegn på at man er litt for langt fra matproduksjonen når en hane kan gå rundt i et rom fullt av burgunder uten at noen klarer å putte en og en sammen og få coq au vin.

- Jeg skjønte aldri hva som var poenget med tyveriene fra en rekke restauranter som alle endte opp på Territoriet. Litt moro, men mest meningsløst. Jeg tenker at den som kom på å svare med en hane har funnet en passende måte å runde av denne farsen, avslutter Viestad.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.