Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nå gjør de det de tidligere er blitt rost for å ikke gjøre: starter pizzasted

Tekst

Vil du få varsel hver gang Nils Anker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Skal kombinere luftig New York-style med bløt napolitansk.

Art by accident. Litt rivningsarbeider etter forgjengeren, og vips: En Rothko-esque tilfeldighet kan akkompagnere pizzaen.

Art by accident. Litt rivningsarbeider etter forgjengeren, og vips: En Rothko-esque tilfeldighet kan akkompagnere pizzaen.

Det er en mannsalder siden et lokale i øvre Thv. Meyers gate fikk navnet Sult (1996), og på et vis innvarslet et nytt og mer moderne Grünerløkka, et nytt Oslo. Ja, et guttebarn født på åpningsdagen kan ha rukket å få både stemmerett, høyere utdannelse og et allerede hormonelt hårtap, om han er av typen.

Fakta: Best Friends Pizza (B.F.P.)

Pizzeria i Thorvald Meyers gate 26 i Oslo.

Startet av gjengen bak naborestauranten Bass.

Bestillingbestfriends.no

Nå er lokalet – som siden har huset et litt brannplaget indisk sted – blitt overtatt av gjengen bak den toneangivende samtidsrestauranten Bass, vegg i vegg.

Klisjeer

På Bass har Aksel Steen og Torstein Voksø Eek servert eleverte småretter til et ungt og årvåkent publikum siden 2016.

På Best Friends Pizza (B.F.P.) skal de lage pizza der bunndeigen søker å nå den optimale balanse mellom soggy napolitansk og luftig New York-style. Det handler visst blant annet om riktig vannbalanse.

Til oppgaven får de hjelp av Nud Dudhia, innflytteren de selv hjalp med å åpne Breddos Tacos, en fyr som tilsynelatende har en finger med i spillet de fleste steder der magi nå skapes, sist ved kødannende Løkka Deli.

B.F.P. har åpnet forsiktig for take out av testpizzaer. Når verden en dag kanskje normaliseres, skal de ha plass til 70-80 gjester inne, samt ha uteservering med gode solforhold på fortauet.

– Det er nesten umulig å snakke om det uten å bli en vandrende klisjémaskin, men vi ville lage et sted vi hadde lyst til å gå på selv, sier Voksø Eek, fortsetter med trivelige floskler:

– Det ville vi jo også på Bass, der vi kanskje har dratt den opprinnelige ideen litt langt, men det er hele tanken om vertskap som ligger bak. At vi skaper gode opplevelser for folk.

Mer pizza, det siste byen trenger? – Jo da, det har sikkert vi sagt en gang, sier Torstein Voksø Eek (mørk topplue). Her flankert av forbigående hjelper Nud Dudhia, og stedets Aksel Steen og Colin Duignan.

Mer pizza, det siste byen trenger? – Jo da, det har sikkert vi sagt en gang, sier Torstein Voksø Eek (mørk topplue). Her flankert av forbigående hjelper Nud Dudhia, og stedets Aksel Steen og Colin Duignan.

Paradise Lost

I tillegg kommer vinbaren Paradise på andre siden av Bass, inn Helgesens gate. Veggene er allerede rosamalte.

– Vi har alltid måtte sende folk som er i kø for bord på Bass til Bar Boca eller noe. Nå prøver vi å holde dem nord for Birkelunden og å tjene pengene selv, sier Eek.

Bass har standhaftig levert ut take out kits under nedstenging, ved B.F.P. har man en knapp uke kunnet plukke med seg løfterike og potente variasjoner over folkefavoritten. Av tre smakte, fremsto to umiddelbart som mulige Oslo-klassikere.

– Det er ikke noen hemmelighet at det er bedre marginer på pizza enn mye annen restaurantmat, at det er vanskeligere å tjene penger på en sjøkreps.

Målsetningen er å være åpen syv dager i uken, gjerne ha en pizzaovn gående til klokken 24 på en fredag, og også kunne tilby brunsj, familiestemning, små salater, cold cuts.

– Vi prøver å satse oss ut av krisen, trenger flere ben å stå på, er begge 40 år og med barn, kan ikke stå i service og kvalitetssikre hver detalj hver bidige kveld lenger, men må ha noe vi vet fungerer, sier Eek.

– Tror dere gjestene er annerledes når de endelig kommer tilbake? Jeg hører om folk som aldri vil håndhilse igjen?

– Det hadde vært totalt meningsløst å starte noe som dette, om vi ikke selv hadde hatt troen på at folk kommer til å gå mann av faens huse så fort det er mulig, sier Eek.

– Selv er det eneste jeg vil å sitte oppå folk på bar igjen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner