<p>Her skal Bølgen &amp; Moi lage verdens minste chambre separée. Linn Albertsson (v) og Harald Berger gleder seg til Bølgen &amp; Moi flytter til BA53s tidligere lokaler i Bygdøy allé.</p>

Her skal Bølgen & Moi lage verdens minste chambre separée. Linn Albertsson (v) og Harald Berger gleder seg til Bølgen & Moi flytter til BA53s tidligere lokaler i Bygdøy allé.

Bølgen & Moi på Briskeby flytter til Bygdøy Allé

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bente Bjørndal publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bølgen & Moi forlater kraftstasjonen på Briskeby og flytter til Bygdøy allé.

– Her skal vi ha verdens minste chambre separée, sier Harald Berger og ler.

Lederen av Bølgen & Moi-kjeden står i lokalene som inntil nylig huset Kari Innerås BA53. Det knøttlille arealet Berger peker på fylles av et tomannsbord med to stoler. Opprinnelig ønsket Bølgen & Moi å fjerne veggene som omkranser det lille bordet. Men entreprenøren har konkludert med at veggene er bærende konstruksjoner, som ikke kan rives.

– Da gjør vi heller noe ut av det. Dette kan bli et bra date-bord, sier Berger og avslører planer om å skille av den lille plassen med gardiner.

Om alt går etter planen åpner Bølgen & Moi Gimle, som blir det nye navnet, 31. august. Linn Albertsen, som er daglig leder for Bølgen & Moi Briskeby, sier hun gleder seg til å komme i gang på Gimle.

– Vi får bedre plass både inne og ute, sier hun og ser seg om i lokalene.

Gasspeis og sofakrok

Baren ut mot Bygdøy allé, som opprinnelig var en del av Norum hotell, skal bestå.

– Der skal vi sette inn en gasspeis og få en sofakrok. Vi vil skape en atmosfære som gjør at folk vil sitte der lenge. Akkurat som de har gjort på Briskeby, sier Berger.

<p>Linn Albertsson og Harald Berger i baren i Bygdøy Allé 53, hvor de vil bygge gasspeis for å gjøre det hyggeligere. </p>

Linn Albertsson og Harald Berger i baren i Bygdøy Allé 53, hvor de vil bygge gasspeis for å gjøre det hyggeligere.

– Vi ønsker å skape et inkluderende miljø med lav terskel.

Før restauranten åpner på sensommeren skal vegger rives, overflater males og vinduer skiftes. Hvor mye restaurantkjeden investerer i de nye lokalene vil ikke Berger røpe, men målet er å gå i pluss på driften allerede i 2020, opplyser han.

Siste fulle driftsår på Briskeby omsatte Bølgen & Moi for 34 millioner kroner netto.

– Siden vi får flere sitteplasser her, burde det være fullt mulig å få til det samme, sier Berger og får støtte fra Albertsson.

Frokost og kurs

Begge er sikre på at gjestene vil merke at det er et ny restauratør som tar over lokalene.

– Vi kommer til å ha åpent fra morgen til kveld. Det blir frokost seks dager i uken og så fortsetter det med lunsj og middag. Champagnebrunchen som Bølgen & Moi er kjent for, skal bestå.

Planen er også å arrangere diverse kurs for gjestene.

– Vi skal ha cocktailkurs og barkurs. Vi ønsker å vise frem fagkunnskapen vår, forteller Berger.

Menyen er ikke fastsatt ennå.

– Det blir ikke fine dining. Vi kaller vårt konsept for fun dining, sier Berger og fortsetter:

– Vi er lekne i stilen. De ansatte hos oss byr på seg selv. Det skal ikke være stivt, forsikrer han.

<p>Bølgen &amp; Moi får større uteservering når restauranten flytter til Bygdøy allé. </p>

Bølgen & Moi får større uteservering når restauranten flytter til Bygdøy allé.

Håper på flere turister

Veggene skal dekkes av kunst som gjestene kan kjøpe. Berger og Albertsen er opptatt av at restauranten flytter inn i et ærverdig bygg.

– Vi vil bruke den kvaliteten som ligger i bygget. Vi vil spille på det, sier de.

Albertsen tror at snittalderen til gjestene kanskje øker noe fra slik det har vært på Briskeby de senere årene.

– Dessuten tror jeg vi får flere turister. Det har det vært lite av på Briskeby, skyter Berger inn.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk