Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemo klatrer blant verdens beste

Tekst
Den norske restauranten, Maaemo, har klatret til 61. plass blant verdens beste. Foto: Luca Kleve-Ruud

Den norske restauranten, Maaemo, har klatret til 61. plass blant verdens beste. Foto: Luca Kleve-Ruud

Esben Holmboe Bang er stolt over å være på listen over verdens fremste restauranter. Foto: Lars-Petter Pettersen

Esben Holmboe Bang er stolt over å være på listen over verdens fremste restauranter. Foto: Lars-Petter Pettersen

- Om vi har klatret eller falt fem plasser, er det uansett fantastisk å være med i så fint selskap, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på telefonen til smak.no.

Listen det er snakk om er britiske Restaurant Magazine som i samarbeid med San Pellegrino hvert år kårer verdens 100 beste restauranter. Mens offentliggjøringen av de 50 beste skjer mandag 13. juni, ble hvem som har havnet på plassene mellom 51 og 100 kjent denne uken.

Les DNs anmeldelse av Maaemo her

Vinnerne blir kåret av 900 smaksdommere som hvert år melder inn om sine beste restaurantopplevelser i året som har gått. Ifjor havnet Maaemo, som er Nordens første restaurant med tre stjerner i Michelinguiden, på 64. plass, mot 79. plass i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Holmboe Bang sier det viktigste egentlig er å i det hele tatt ha en plass på den prestisjefylte listen.

- Når du først er inne på listen er det små marginer. Jeg vet ikke om det er så viktig å være på 49. eller 79. plass. Det skal ikke mye til før man faller eller klatrer noen plasser.

Slik lager du Maaemos signaturrett: Østers fra Bømlo.

Men selv om den innovative kokken ikke er opptatt av nøyaktig hvilken plass restauranten hans innehar, medgir han at det er viktig å ha en plass på de viktige listene, slik som Restaurant Magazine/San Pellegrino-listen så vel som den brukergenererte Opinionated About Dining-listen hvor Maaemo nå regnes som den 24. beste restauranten i verden. ​

Meld deg på nyhetsbrev for Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.