Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tranen blir pizzarestaurant

Tekst
TRANEDANNENDE. Tranens interiør er blitt varmere og mer imøtekommende. Det samme har menyen. Foto: Luca Kleve-Ruud

TRANEDANNENDE. Tranens interiør er blitt varmere og mer imøtekommende. Det samme har menyen. Foto: Luca Kleve-Ruud

Tranen legger ned. Når dørene åpner igjen blir restarauranten til Lofthus Samvirkelags tredje pizzarestaurant.

Lørdag 30. mai holder restaurant Tranen åpent for siste gang. Når stedet åpner igjen, sannsynligvis i september, blir det pizzarestaurant i regi av Lofthus Samvirkelag L/L  i de tradisjonsrike lokalene.

- Selv om vi har hatt godt besøk, har vi ikke greid å få til økonomien der. Tranen er et veldig stort hus, og vi har hatt større kostnader enn inntjening, sier Øyvind Lofthus, daglig leder i Åpent Bakeri  som har drevet Tranen.

- Vi må rett og slett gjøre det vi kan. Vi er bakere; å være restauratør er et eget fag, sier han om beslutningen om å gjøre restauranten om til den tredje filialen av Åpent Bakeris pizzakonsept "Lofthus Samvirkelag.

- Vi vurderer et dagkonsept på toppen av det. Men akkurat nå kan vi ikke si akkurat hvordan det blir, sier Lofthus.

Stengningen kommer en måned før opprinnelig planlagt, da en rekke av de ansatte har fått tilbud om jobber andre steder. Å ansette nye krefter for å jobbe i en måned før stedet uansett skulle stenge for sommeren ble vanskelig, forteller Lofthus.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.