Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sunn restaurant på Sjølyst

Foto
Nils-Paul Skåra, Johan Erkkilä og Erlend Oterholt Peersen står bak spisestedet Trio, som skal lage sunn restaurantmat på Sjølyst.

Nils-Paul Skåra, Johan Erkkilä og Erlend Oterholt Peersen står bak spisestedet Trio, som skal lage sunn restaurantmat på Sjølyst.

Trio, en restaurant både for folk med kostholdsplaner og de som bare vil ha et godt måltid, åpnet på Sjølyst denne uken.

– Oslo mangler dette. Vi ser at det begynner å bli en trend med sunn fastfood, men dette blir restaurantmat laget av erfarne kokker, sier tidligere basketballspiller, nå personlig trener og ernæringsveileder – samt restaurantgründer Nils-Paul Skåra.

I dag åpner han restauranten Trio på Sjølyst, sammen med de to kokkene Johan Erkkilä og Erlend Oterholt Peersen i de tidligere lokalene til Maschmanns Brasserie. Konseptet er sunne restaurantmåltider som ikke skal knuse kostholdsplanen til dem som driver med slikt.

– Det er ikke vanskelig å ha en god kostholdsplan, men å gjennomføre den, sier Skåra.

– Vi vil lage god mat som tilfører kroppen noe positivt. Vi vil lage sunn mat i restaurantforpakning, sier kokk Johan Erkkilä.

Restaurant og takeaway

Trio skal være en ordentlig restaurant, men alle kundene skal kunne være trygge på at maten de spiser er sunn, enten de setter seg ned for en treretter eller bestiller takeaway.

– Det er lett å lage god, usunn mat, det er bare å dunke på med fett, sier Erkkilä, og trekker frem et annet eksempel: Makiruller.

– Maki er en sukkerbombe. Vi serverer maki, det er mat vi digger å spise, men vi er kanskje de eneste i Norge som ikke bruker sukker i risen. Det handler om balanse, og stivelsen og risen har en viss form for sødme i seg, sier han.

Sunn og trendy - acaibowls blir å finne på Trios meny

Sunn og trendy - acaibowls blir å finne på Trios meny

Tre av alt

– Litt av vår visjon er å vise folk hvordan man lager sunn mat på en riktig måte, så det er noe som vil tilfredsstille sansene på alle mulige måter, sier Skåra.

Navnet har restauranten fått fordi eierne er tre, men konseptet er også utviklet som en treklang: Alle menyens kategorier, fra makirull og suppe til energikuber og restaurantens hovedretter «build-your-meal» består av grupper på tre.

Det blir økologisk kjøtt, og restene etter juicepressingen blir ingredienser i små energikuber. Kanskje gjør eierne noe med insekter på sikt, og trend-teen matcha skal definitivt stå på menyen. Vin også.

– Om Trio er for sunn til å servere alkohol? Ting skal handle om balanse og harmoni, man skal kunne nyte et godt glass vin til maten, det er ingenting usunt med det, sier Skåra.

Kjappere sunn lunsj

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.