Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Åpner dørene torsdag: Eier Kim Søyland, daglig leder Jennie Haga, eier Jama Awaleh og kjøkkensjef Andreas Eliassen har tatt over Bagatelles gamle lokaler i Bygdøy Allé 3.

Åpner dørene torsdag: Eier Kim Søyland, daglig leder Jennie Haga, eier Jama Awaleh og kjøkkensjef Andreas Eliassen har tatt over Bagatelles gamle lokaler i Bygdøy Allé 3.

Nytt restaurantkonsept i lokalene til Bagatelle

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kaja Kirsebom publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

De gamle lokalene til Bagatelle i Bygdøy allé 3 i Oslo har stått tomme i tre år. Torsdag åpner dørene igjen, med et restaurant- og barkonsept på 900 kvadratmeter.

– Bygdøy allé 3 er et prosjekt på nesten 900 kvadratmeter, det er klart det er skremmende å åpne et så stort sted, forteller den ene av eierne, Kim Søyland.

Han og partneren Jama Awaleh, driver Selskap og Serveringsgruppen, og står for driften på Stratos, F6, Justisen, Gamle Museet og Nedre Løkka Cocktailbar. Nå har de tatt over de gamle lokalene til Bagatelle og Lille B i Bygdøy allé 3. Navnet lyder som adressen, og huser én restaurant, fire barer, en mindre scene, en vinterhage og takterrasse. Lokalet strekker seg over tre etasjer, og kan romme totalt 500 gjester.

– Bydelen manglet et totalhus med servering fra dag til natt, mener eier Jama Awaleh.

Konseptet er tredelt, og endrer seg fra dagtid til nattetid. Kjøkkenet er internasjonalt med nordisk vri. En egen cocktailmeny har tvister på klassikere som Negroni og Margarita.

– Det eneste som er igjen fra Lille B er tregulvet de hadde i restauranten, forteller Søyland, som peker ned mot gulvet, som går over i hvite fliser, som kretser rundt svarte fliser med påskriften «good times».

– Vi har brukt 17 måneder på å totalrenovere bygget. Stilen er klassisk 1920-talls, inspirert av kule hoteller og lobbybarer fra New York, Tokyo, London, Barcelona og Paris, legger Awaleh til.

Kjøkkensjef. Andreas Eliassen er kjøkkensjef på nye Bygdøy Allé 3.

Kjøkkensjef. Andreas Eliassen er kjøkkensjef på nye Bygdøy Allé 3.

Art Deco

Awaleh og Søyland ønsker at Bygdøy allé 3 skal bli en storstue som samler vestkanten. Det store lokalet er inndelt i mindre rom med ulike konsepter. Hovedbaren har en klar linje til 1920-tallet med Art deco-inspirerte lysekroner i glass og trepanel i eik. I rommet som er forbeholdt Afternoon tea, er gulvet belagt med blomstermønstret vegg-til-vegg-teppe og rommet dekorert med små porselensfigurer av hunder.

Et annet rom, som Awaleh og Søyland omtaler som en «man cave med en whisky- og cigar-feeling» er det dempet belysning, dype skinnstoler, og spesialbord laget for sjakk og backgammon. I vinterhagen i andre etasje henger det planter fra taket og vevde kurvlamper. De har også fått bygget en egen takterrasse ut mot Frognerveien. Med alle rommene, krikene og krokene, kan det hele minne om spillebrettet i Cluedo.

– Inkludert meg selv har vi ansatt syv sommelierer på huset, sier daglig leder Jennie Haga, som tidligere har jobbet som restaurantsjef og vinansvarlig på Miss Sophie, Alex Sushi og Mares.

På vinkartet finnes det 80 ulike produsenter, og ingen naturvin.

– Vi går for det klassiske, ikke hipstervin, ler Haga, som forsikrer oss om at hun nyter naturvin selv på fritiden.

Den gamle vinkjelleren til Bagatelle er blitt omgjort til scene med egen bar som kan huse alt fra intime konserter, til standup og mindre konferanser.

Klassisk 1920-talls. 900 kvadratmeter disponerer Bygdøy Allé 3.

Klassisk 1920-talls. 900 kvadratmeter disponerer Bygdøy Allé 3.

Ikke bare «nice dining»

Med seg på laget har Bygdøy allé 3 hentet inn Andreas Eliassen som kjøkkensjef, som blant annet har jobbet på den tidligere Michelin-restauranten Le Canard i tillegg til Feinschmecker, Grefsenkollen og Nedre Foss Gård.

Blant forrettene trekker Haga frem «Gulrot og geitost» – karamellisert gulrot med frossen chèvre og geitost som er revet over hasselnøtter og en saus på tindved og brunet smør.

– Vi bruker gode råvarer, som and fra Holtet gård og sjøkreps fra Frøya, samtidig må det sies at Bygdøy allé 3 skal være noe for alle. Det går helt fint å spise en rask rett, det er ikke bare «nice dining».

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.