Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Avslappet og økologisk i Parkveien

Tekst
Restauranten Le Manon blir åpen for alle. Foto: Sigurd Fandango

Restauranten Le Manon blir åpen for alle. Foto: Sigurd Fandango

Det blir økologisk mat og gjenbruk i Carlton Guldsmedens nye hotellrestaurant i Oslo.

Hotellet Carlton Oslo Guldsmeden åpnet i Parkveien i oktober 2010 og har det siste året hatt restauranten Kontrast som sin hus-restaurant. Nå blir den skiftet ut. Kjøkkensjef blir danske Elisabeth Muncan (39), som de siste 15 årene har bodd i Frankrike, stort sett i Provence. I seks år var hun sjef for sitt eget hotell og restaurant, Lisa M i Uzès-distriktet.

– Med fra Syd-Frankrike tar jeg med meg litt sol og solfornemmelse, grønnsaker, fisk, trøfler og god olivenolje. Jeg har en stil som er veldig naturlig, med stor respekt for råvaren. Jeg kommer til å lage et feminint kjøkken med mye botanisk, mye krydderurter, sier Muncan på telefon fra København.

Daglig leder på Carlton Hotel Oslo Guldsmeden Camilla Narud åpner restauranten Le Manon i april. Foto: Sigurd Fandango

Daglig leder på Carlton Hotel Oslo Guldsmeden Camilla Narud åpner restauranten Le Manon i april. Foto: Sigurd Fandango

Restauranten kommer til å ha mellom 30-35 spiseplasser, og legger seg ifølge daglig leder Camilla Narud (33) – på et mid price-nivå.

– En del av konseptet blir at alt i restauranten er gjenbruk. Vi har kjøpt brukt porselen fra Royal Copenhagen, gamle Chesterfield-møbler og danske vintage-stoler. Det skal være en veldig laidback stemning, ingen hvite duker, sier Muncan.

Restauranten er oppkalt etter Guldsmeden-eierne Sandra og Marc Weinerts datter, Manon. Med kjøkkensjef Muncans bakgrunn passet det godt å legge pronomenet «le» foran. For dem som har planlagt bypåske kan det være verdt å nevne soft opening allerede i slutten av mars.

Som i resten av kjeden skal maten være 100 prosent økologisk.

Det blir spennende å hive seg etter små norske produsenter. Nordmenn er et utadvendt og veloppdragent folk, og det norske kjøkken i rivende utvikling når det kommer til økologi, påstår Muncan.

Menyen på Le Manon kommer til å endre seg hurtig, etter hva som finnes av råvarer. I Frankrike handlet Elisabeth Muncan selv alltid råvarer på markedet fra tidlig om morgenen.

– Er du skremt av det norske prisnivået?

– Ja, kanskje litt. Men det får vi bare ta. Dere har utrolig mye bra fisk, og det ser jeg frem til å ta i bruk.

Det siste året har den svenske kokken Michael Svensson leid lokalene i Hotell Guldsmeden med konseptet Kontrast, men nå er altså den avtalen over. Svensson skal etter planen åpne ny restaurant i Maridalsveien 15 i Oslo 5. april.

 

Les også: Hellstrøms franske klassikere: Fransk postei

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.