Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Kunstnerne skal ha råd til å gå hit

Foto
Lunsj, pizza og fet musikk blir konseptet når Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus åpner Lofthus samvirkelag i Kunstnernes hus i september.

Lunsj, pizza og fet musikk blir konseptet når Eirik Sevaldsen og Øyvind Lofthus åpner Lofthus samvirkelag i Kunstnernes hus i september.

Pizza skal bringe gjestene tilbake til Kunstnernes hus i Oslo, når Lofthus Samvirkelag åpner i de tradisjonsrike lokalene i september.

– Da jeg kom til Oslo i 1984 var dette et av de første stedene man gikk på. Nå forsøker vi å få gløden tilbake i Kunstnernes hus. Drar du til Kunsternes hus for å spise en femretters?, spør pizza- og bakerigründer Eirik Sevaldsen retorisk.

2. september åpner Lofthus samvirkelag dørene til sin fjerde pizzarestaurant. I Kunstnernes hus blir det også lunsj med spesialkomponerte retter, og regelmessige musikkhappenings levert via det Sevaldsen hevder er et av Europas råeste musikkanlegg.

Tekstilarbeider av Aurora Passero henger oppe mellom musikkanlegget til Lofthus samvirkelag når det åpner.

Tekstilarbeider av Aurora Passero henger oppe mellom musikkanlegget til Lofthus samvirkelag når det åpner.

Valgte pizza

Mange har ønsket seg inn i de tradisjonsrike funkislokalene, som frem til rundt år 2000 var selve stedet å gå for både kunstnere og kulturelite. Flere fine dining konsepter har mislyktes siden. Andre har fått nei til å ta over. Kunstneres hus ba heller Lofthus samvirkelag ta over.

Lofthus samvirkelag åpnet sin første pizzarestaurant i Åpent Bakeris lokaler på Sandaker i Oslo i 2011. I 2013 tok Åpent Bakeri over serveringsstedet Tranen på Ila og forsøkte i to omganger å drive tranen som restaurant.

Etter to mislykkede forsøk på å drive tradisjonell restaurant, ble Tranen omskapt til ren pizzarestaurant ifjor, og Sevaldsen og medgründer Øyvind Lofthus sier det endelig går bra økonomisk på Tranen.

– Vi var ikke så gode på å være restauratører, erkjenner Øyvind Lofthus.

De to har lært seg å bli ved sin loff.

Erik Sevaldsen og Øyvind Lofthus gjør det de kan: Baker brød og pizza.

Erik Sevaldsen og Øyvind Lofthus gjør det de kan: Baker brød og pizza.

– Vi kan å bake brød og vi kan å bake pizza, sier Eirik Sevaldsen til smak.no. Dessuten skal kunstnerne ha råd til å gå her. Med lunsjretter mellom 109 og 180 kroner og pizzaer til rundt det samme, blir det mulig å spise seg mett og ta et glass vin for to personer til 500 kroner.

Mat og musikk

Lunsjmenyen blir tilberedt av unge, lovende kokker med erfaring fra gode restauranter, men Sevaldsen vil ikke si hvilke.

– Vi har lyst til at maten skal få snakke for seg. Det er best at folk kommer med lave forventninger, sier Sevaldsen.

Det blir broccolisuppe med pancetta, sildetallerken og wienerschnitzel med en twist til lunsj, før kjøkkenet fyrer opp pizzaovnen i 14-tiden og baker pizzaene de er blitt så kjent for.

- Vi kommer til å kjøre cirka de samme pizzaene som vi har på Tranen, men vi skal ha to nye, en vegetar og en med sjømat. Og så skal vi ha ukens pizza, og vi drømmer stadig om den perfekte Margaritaen, sier Sevaldsen.

Kent Horne og DJ Strangefruit er primus motor i musikkonseptet Kunstnernes hus skal fylle gjestenes ører med på kveldstid via vegghengte perlemorsskimrende sousafonformede høyttalere som nesten er et kunstverk i seg selv.

Lofthus samvirkelag har investert i et av

Lofthus samvirkelag har investert i et av "Europas råeste anlegg i det offentlige rom" for å spille musikk.

- Vi skal ha faste innslag av [jazzgruppen] Harr og Hartberg, og satser på en scene der det er høyt under taket med variert musikk., sier Sevaldsen.

Sjekk hva DNs restaurantanmeldere mente om Kolonialen

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.