Kokk Sven Erik Renaa og kona Torill Renaa flytter restaurant Re-Naa i Stavanger.

Kokk Sven Erik Renaa og kona Torill Renaa flytter restaurant Re-Naa i Stavanger.

Restaurant Re-Naa flytter inn i luksushotell

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Og siste åpningsdag blir 22. desember.

– Vi vil utvikle oss, så dette er en idealistisk greie, sier Sven Erik Renaa på telefon fra Stavanger. Samtidig som han bekrefter at de flytter Re-Naa til en ny lokasjon i løpet av første kvartal til neste år.

– Den nye restauranten vil bli større, men den skal ikke ha flere sitteplasser enn de 21 vi har i dag, forteller Renaa.

Siste åpningsdag i de gamle lokalene blir 22. desember.

I første etasje på dette hotellet blir restaurant Re-Naa å finne til neste år.

I første etasje på dette hotellet blir restaurant Re-Naa å finne til neste år.

På hjemmebesøk

Re-Naa som ble første norske restaurant utenfor Oslo med en stjerne i Michelin-guiden ble startet av Sven Erik Renaa og kona Torill Renaa i 2009. Restauranten eies av familien Renaa og familien Kverneland. Nå flytter de inn i første etasje i det nyoppussede luksushotellet Eilert Smith. Hotellet er eid av Stensrud-familien, som ifølge Stavanger Aftenblad skal ha investert 100 millioner i det nye hotellet.
Matbaren og Renaa xpress vi forbli i de gamle lokalene, og vil bli utvidet med en vin og cocktailbar.

– På den nye Re-Naa skal gjestene føle at de kommer hjem til meg på besøk, med en åpen kjøkkenløsning. Som en stue med kjøkken, der gjestene kan gå rundt å se på det som skjer. Også får vi bar, det har vi ikke hatt før, legger Renaa til.

– I tillegg får vi mulighet til å opprette en stilling vi har hatt lyst på lenge, én kokkestilling som blir dedikert til utvikling av nye ideer og retter.

Siste åpningsdag blir 22. desember i det gamle lokalet.

Siste åpningsdag blir 22. desember i det gamle lokalet.

Volume 2

Grunnen til at de flytter er at det gamle kjøkkenet ble i minste laget, samtidig som det blir bedre plass i den nye restauranten.

– Lokalet vi flytter inn i er det nye Eilert Smith Hotel som åpner i Nordbøgata 8, i en nyrenovert funkisbygning fra 1937. Bygget er opprinnelig tegnet av Stavangerarkitekten Eilert Smith. De store vindusflatene, den vakre funkisfasaden og utsikten til innseilingen var viktige punkter da vi bestemte oss for å flytte, samt designet til arkitekt Trodahl, skriver Renaa i pressemeldingen.

– Når åpningen av Re-Naa Vol. 2 vil finne sted vet vi ikke enda, men i løpet av første del til neste år blir det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner