Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Truer med å stenge verdens beste restaurant

Tekst

Massimo Bottura flytter Osteria Francescana til New York, hvis forslaget til konstitusjonelle endringer blir nedstemt i en folkeavstemning i Italia.

Lærevillig. – Jeg lærer noe nytt hver dag. Hver eneste dag utvikler jeg ganen og sinnet mitt. Et godt kjøkken handler ikke bare om kvaliteten på ingrediensene, men også kvaliteten på ideene, sier Massimo Bottura

Lærevillig. – Jeg lærer noe nytt hver dag. Hver eneste dag utvikler jeg ganen og sinnet mitt. Et godt kjøkken handler ikke bare om kvaliteten på ingrediensene, men også kvaliteten på ideene, sier Massimo Bottura

Ting kan tyde at verdens ledende kokker nå også begynner å bli viktige brikker i kampen om regjeringsmakt og politisk innflytelse. I hvert fall i Italia.

Massimo Bottura, mannen som driver restauranten som tidligere i år ble kåret til verdens beste restaurant i "The World's 50 Best"-listen , har i følge The Guardian uttalt at hvis statsminister Matteo Renzis forslag til konstitusjonelle endringer blir nedstemt i folkeavstemningen 4. desember – som mest sannsynlig vil føre til at koalisjonsregjeringen velter, så pakker han sammen Osteria Francescana og flytter hele restauranten til New York.

Bottura fortalte i artikkelen publisert 20.11 at hvis Renzi tapte folkeavstemningen, skulle han «takke landet som hadde gitt ham så mye» og stenge restauranten i Modena.

Les også:Noma åpner strandrestaurant i Mexico

De siste meningsmålingene viser et knapt neiflertall, noe mange mener vil kaste Italia ut i politisk kaos.

De konstitusjonelle endringene det stemmes over er ment å føre til politisk stabilitet og effektivitet i den italienske regjeringen, som er en av de største og mest kostbare i hele verden.

– Folkeavstemningen er ikke en politisk sak, men en kulturell sak, sa Bottura til The Gurdian.

Så gjenstår det å se om Italia havner havner i politisk kaos – og ikke minst om verdens beste restaurant velger å flytte over dammen. I Italia er det nemlig ikke bare statsministere som stiller kabinettspørsmål, det gjør også kokker.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner