Som hjemmelaget – med en smak av «Skam»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Elsk din neste. Ett Bord er Norges første rendyrkede social dining-restaurant, der alle gjestene blir plassert ved samme bord.

Elsk din neste. Ett Bord er Norges første rendyrkede social dining-restaurant, der alle gjestene blir plassert ved samme bord.

Et hverdagsmåltid ved Ett Bord er litt som å komme hjem til noen – som attpåtil lager veldig god mat.

– Så hvis det kommer en busslast med kinesere, skal jeg si at Henrik ikke er på jobb i dag? sa den ene av innehaverne til den andre da hun forlot Ett Bord for dagen.

Med Ett Bord har paret Siv Svendsen og Carl-Johan Bahre truffet en perfekt storm. Social dining. Økologisk mat med nordisk smak. Og ikke minst: Svendsens sønn og deltidskelner er ingen ringere enn Henrik Holm, den romantiske helten i den nå internasjonale hit-tv-serien «Skam». Fansen kommer for å se og gi gaver. Salt og Pepper var kommet for å spise.

Fakta: Ett Bord

Ruseløkkveien 3, Oslo

Telefon: 22 83 83 03

www.ettbord.no

Meny ★★★

Mat ★★★★★

Miljø ★★★★

Service ★★★★

Pris ★★★★★★

Totalt 22

For gode hverdager

På ukedagene serverer Ett Bord bare et utvalg hovedretter og én dessert. I helgene utvider den menyen til tre retter.

Astral har også social dining: Ambisiøs nykommer

Og Ett Bord er nettopp det: ett stort bord alle gjestene møtes rundt. Det kan bli kleint – eller storartet over nelliker og kongler på eikebordet.

– Jeg synes egentlig det er mest kleint, sa Salt.
På den ene siden fjerner langbordsituasjonen all mulighet for en privat samtale; med mindre gjestene er blant de få som har fått et hjørnebord, sitter alle side om side og mister øyekontakt med sin spisepartner. På den annen side er bordet så bredt at de som sitter overfor en, er for langt borte til virkelig å få i gang en samtale.

Gode smaker

Sprøtt og saftig surdeigsbrød på rug og spelt forsvant like raskt som det kom på bordet.

– Vil dere ha mer? spurte kelneren og satte et nytt brødfat på bordet.

Risotto var den eneste av dagens retter som kom på flat tallerken. En lys grønn, nærmest flytende risotto var et friskt spill mellom syrlig sitron, hint av hav fra salturt og fritert tang samt fett og smak fra både osteboller og pinjekjerner.

Pepper valgte viltgryte. Kokkene hadde brukt litt lysere kjøtt av en «elgkalv fra Nordmarka», som gjorde at fargene fra rotgrønnsakene kom frem like godt som de fint avrundede smakene i munnen. Kjøttet var langkokt og så mørt at det knapt måtte tygges.

– Dette var over all forventning, sa Pepper og kastet et blikk over bordet, der en annen gjest spiste dagens fiskegrateng med tynt høvlede grønnsaksskiver i en separat skål.

Hjemme hos

Salt og Pepper hadde bestilt bord og fått plass for tilmålte to timer. Det var masse av tid igjen da andre gjester gikk for å rekke kino og andre gjøremål, og på spisekartet sto en fristende dessert: solbæris med karamellisert, hvit sjokolade og tykkmelkssodd.

– Helt klart en voksendessert, mente Pepper om den sofistikerte blandingen av is, hele bær og solbærsaus sammen med knasende sjokolade.

– Tror du «Skam»-fansen liker den?

Voksendessert. Dessert av solbær, karamellisert sjokolade og tykkmelk.

Voksendessert. Dessert av solbær, karamellisert sjokolade og tykkmelk.

Regningen for hovedrett og dessert for to samt seks glass vin kom på sympatiske 1000 kroner. Ett Bord har med andre ord en stor potensiell ekstra kundegruppe: all fansen som kommer med gaver og store øyne for å få et glimt av sin helt, som stadig vekk hjelper til med serveringen. Å spise på Ett Bord føltes litt som å komme hjem til noen der vertskapet har satt sine kompetente tenåringer til å lage maten mens de selv sørget for gjestene. Servicen var ikke proff og sømløs, men varm og vennlig, og om ikke Ett Bord er stedet for dates og diskrete samtaler, er det et godt valg før kinoen eller etter jobben.

– Det blir ikke noe billigere på Peppes, vet du, sa Pepper ved måltidets slutt.

– Jeg skulle gjerne fått lov til å bruke mer penger på mat her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk