Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Spisesalen til koreanske J2 er holdt i en sober, nøytral stil med både åpent kjøkken og store vindusflater mot gaten.

Spisesalen til koreanske J2 er holdt i en sober, nøytral stil med både åpent kjøkken og store vindusflater mot gaten.

– Den beste blekkspruten jeg har fått på lenge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Restaurant J2 blander det beste av vestlig fine dining med koreanske tradisjoner.

Korea har sitt øyeblikk i kulturen. Sør-Korea – det tidligere fattige, koloniserte og krigsherjede landet – har for lengst tatt steget inn i rikdom og innflytelse. K-pop, hudpleie og matkultur er blitt eksportvare.

J2 er ikke Oslos første koreanske restaurant. Men restauranten tar steget videre fra bibimbap og bulgogi. Fra et åpent kjøkken tryller kokkene frem en syvretters meny til 650 kroner som er restaurantens eneste tilbud, og måltidet innledes med varme kluter til håndvask før snacks.

Snacksene var måltidets minst overbevisende: råkost til å dyppe i en søtlig tangtilsmakt krem, rå laks med sitrus og chili på lakseskinn som ikke var helt sprøstekt, og fritert kylling servert som kjærlighet på pinne i en trekasse fylt med tørkede erter.

Fakta: J2

Pilestredet 63a, Oslo
j2restaurant.no

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Service: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Pris: ★★★★
Totalt: 23

Spennende møte med Korea

Fantastisk blekksprut

Men måltidet tok seg raskt opp. J2 er langt fra robust bondekost. Snarere opererer kjøkkenet i et krysningspunkt mellom eksotiske tradisjoner, fine dining og comfort food, der chilihete møter frisk frukt over et bakteppe av fett og salt.

Alt på det lille vinkartet er hentet fra samme importør, men inkluderer et godt utvalg sake.

– Lady, hvilken kopp vil du ha? spurte servitøren og holdt frem et brett med et dusin forskjellige små skåler før hun serverte makguli – fruktig risvin med lav alkohol – på is og med en blomsterkvast til pynt.

Både forretter og regningen serveres på en treboks fylt med tørkede erter.

Både forretter og regningen serveres på en treboks fylt med tørkede erter.

På en nærmest minimalistisk anrettet tallerken lå langstekt blekksprut sammen med nesten rå kålrot toppet med en søtlig kålrotpuré og ristede frø.

– Beste blekkspruten jeg har fått på lenge, sa Pepper, om den saftige blekkspruten omsluttet av et løvtynt frityrskall.

Silkemyke skiver av tofu med trøffeltilsmakte kimchi under søtlige, sprø flak av soyabønner tok såpass nøytral tofu til nye høyder, før vi fikk en miniatyr«burger» i luftig, søtt briochebrød der tynne skiver av bulgogi – grillet oksekjøtt –lå sammen med den kypriotiske osten halloumi og chilimajones.

Menyen er ekstremt ordknapp. «Fisk» viste seg å være uer fritert med lett hånd, og servert med brokkolini og små, hvite sopp. En delikat fiskerett som gikk godt sammen med sake som hadde et tydelig anispreg.

Et godt utvalg sake på vinkartet.

Et godt utvalg sake på vinkartet.

Øst møter vest

Øst og vest møttes i kjøttretten, der saftig, grillet ibericosvin ble servert med koreansk chilisaus og kimchi-stekt ris. Alt var elegant presentert som nordisk gourmet, men med en solid punch av både salt, hete og fett.

– Dere tar en liten pause før desserten, ikke sant? sa servitøren. Det gjorde vi gjerne, men det føltes mer som om vi gjorde det for kjøkkenets fremfor vår egen skyld. Ellers var servicen sømløs og komfortabel gjennom hele kvelden, og ventetiden på desserten, en kjølig, ikke for søt kombinasjon av te-iskrem, kokosgranité og sprø flak av karamellisert sjokolade var heller ikke plagsom lang.

Det hadde vært et deilig, og spennende måltid med nye smaker og kombinasjoner.

– Men hvis man går hit styrt av hunger etter noe typisk koreansk, vil man bli lei seg, mente Pepper.

De som derimot lite vet om koreansk mat, eller bare vil ha et godt måltid, vil få en innbydende introduksjon til smaker og ingredienser fra et land med en rik mattradisjon som fortsatt er lite kjent i Norge.

Full middag med tilhørende vinmeny koster 1300 kroner per person. Vi kommer gjerne igjen når menyen snart skifter.

J2s moderne koreanske mat er en krysning mellom kosemat, fine dining og koreankse tradisjoner.

J2s moderne koreanske mat er en krysning mellom kosemat, fine dining og koreankse tradisjoner.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.