Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Store vinduer og mørke treflater er med på å skape et behagelig utrykk inne på restaurant Arakataka.

Store vinduer og mørke treflater er med på å skape et behagelig utrykk inne på restaurant Arakataka.

Arakataka: Farlig god karamellsaus

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Røykutvikling og smeltet is til tross – Arakataka tryllet frem den ene formidable retten etter den andre.

«Arakataka». Det er lyden av å miste telefonen ned trappen, og dessuten navnet på fødebyen til nobelprisvinneren i litteratur, Gabriel García Márquez. Restauranten som ligger på hjørnet i Mariboes gate 7 i Oslo, er oppkalt etter sistnevnte. Arakataka ble en del av Oslos restaurantfauna i 2001, og har gjort seg gjeldende siden. Holder den fortsatt stand?

Rykende varmt

Da vi troppet opp var det røykutvikling på kjøkkenet. Kjøkkenet som regelrett gapet mot gjestene. En av kokkene viftet med et håndkle for å forhindre at røyken sivet ut i restauranten.